Prigovori na izbore u Valjevu stigli iz Beograda?

Kako Vamedia  nezvanično saznaje , u Gradsku izbornu komisiju ipak su stigle prijave na neregularnost izbora. Prijave su na adresu GIK-a stigle iz Beograda , a ne sa adresa valjevskih opozicionih partija. GIK će danas razmatrati pristigle prijave.

Gradskoj izbornoj komisiji do zvaničnog isteka roka za predaju prijava na neregularnost izbora u Valjevu nije stigla nijedna prijava podneta direktno. Kao što je u razgovoru za Vamediu pre dva dana rekao predsednik GIK-a , „moguće je da neke prijave stignu kasnije popodne 20. decembra ukoliko su poslate poštom“.

Po novim saznanjima Vamedie prigovori su stigli poštom sa adresa u Beogradu , a uložili su ih lista „Srbija protiv nasilja“ i lista Dveri-Zavetnici. „Pravni tim u Beogradu je bio u komunikaciji sa nadležnima, uz zahteve da izadju na teren i istraže neregularnosti. Ipak, koliko nam je poznato, podrška sa te strane je izostala“, rekao je za Vamediu 21.decembra u večernjim satima Ljubomir Radović iz Lokalnog fronta Valjevo inače kandidat za poslanika na listi „Srbija protiv nasilja“ potvrdivši da Valjevci nisu podneli zvaničan prigovor.

Možemo li zaključiti da valjevska opozicija očito nije sama podnela prigovore niti o njima odlučivala već je to učinila centrala u Beogradu? Zašto je to tako, pitanje je za valjevske opozicione stranke čiji su kontrolori pratili izborni dan u Valjevu i koje su očito bile najupućenije u dešavanja na biračkim mestima.

Izvori Vamedie iz drugih partija učesnika pomenute liste tvrdili su u večernjim satima 21. decembra  da se čeka da se vidi šta će se odlučiti na Republici, odnosno u Beogradu. Iako takva izjava pomenute večeri nije imala mnogo smisla , čini se da se nakon novih dešavanja može zaključiti na šta se tačno odnosila. Odluku o prigovorima doneli su pravnici u centrali lista u Beogradu.

Izvori Vamedie u GIk-u navode da će Gradska izborna komisija danas  razmatrati pristigle prigovore, a odgovori će biti upućeni na adresu pošiljaoca i RIK-u.

*do zaključenja teksta Vamedia nije dobila potvrdu od valjevskih opozicionih partija ove informacije

 

7 comments on “Prigovori na izbore u Valjevu stigli iz Beograda?

  1. Mirko

    Gde je problem? Ne kapiram. Valjda bolje znaju tamo šta je bilo ovde . To je bre Beograd!

    Reply
  2. Vukašin .M

    E moja opozicijom Valjeva,zato ste i napravljeno da priznate izbore ma kakvi ni bili i da potpišete zapisnike zarad svog ličnog sitnija interesa,pa ljudi su vam objavljivali glasačke listiće sa kojekakvim imenima iz Avganistana i komuna još odakle,posle ovoga svi zajedno kući polako ćutke a Vučiću sve čestitke kako je uspeo da vas takve okupi i prepozna

    Reply
  3. Dragan

    mogu da pisu prigovore kolko hoce mi imamo vecinu u komisiji i sve ce biti odbijeno tako da su izbori i zvanicno regularni

    Reply
  4. Pinokio

    Da se razumemo, negativne komentare o opoziciji pise Ivkovic i malo drustvo oko njega iz raspalih zutaca. Covek koji je slagao predstavnike opozicije i to gledajuci nas u oci da ne podrzava proteste u Valjevu i da su isti besmisleni, posle 3 dana iste pokrece i posle 2 meseca gusi . Po cijoj naredbi? Kome je duzan? Zasto razbija ujedinjenu opoziciju? A vi stanovnici Valjeva, stavite prst na celo, da li je bas ona ulica namerno tako uradjena ili je bilo nekih dogovora o ustupku, da se stvori privid da je drustvance oko istog prava opozicija. Treci sprat opstine krije tajnu, a kakvu, videcemo.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.