Nacionalni mediji: Danas otvaranje deonice brzih traka

Kako su preneli nacionalni mediji danas će u saobraćaj biti puštena deonica brzih traka od Lajkovca do petlje u Divcima. Isti mediji preneli su da je novu saobraćajnicu juče obišao I predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

foto: printscreen RTS

„Već je urađen i pušten kružni tok na samoj naplatnoj rampi Lajkovac dužine 466 metara i urađeno je posle petlje Divci prema Valjevu još 600 metara brze saobraćajnice koja se sada ne pušta u saobraćaj. To znači da je završeno ukupno 13 km brze saobraćajnice od čega je 12.4 km već pušteno ili će sutra biti pušteno u saobraćaj“, prenose mediji Izjavu predsednika.

Deonica brze saobraćajnice od naplatne rampe u Lajkovcu do petlje Divci urađena je skoro u profilu auto-puta. Projektovana je za brzine do 100 kilometara i po najvišim standardima. Radovima je planirano izmeštanje i zaštita gotovo 10 kilometara toka Kolubare, što će sprečiti plavljenje u ovom kraju

Otvaranje deonice brze saobraćajnice od Lajkovca do Iverka do petlje Divci obezbediće bezbedniji saobraćaj u tom delu Srbije. Osim toga to je važna poprečna veza sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom, koju će spojiti sa auto-putem Beograd–južni Jadran, a Koridorom 10 i sa Bugarskom i Grčkom. Uz bezbedniji saobraćaj dovešće i nove investitore u industrijsku zonu u Valjevu.

„Ono što je najveći dobitak svakako je to što je Valjevo postalo interesantno za nove investitore. Dodatni benefit će biti u tome kada se izgaradi i južna obilaznica koja će povezati i brzu saobraćajnicu i privrednu zonu“, navodi Lazar Gojković, gradonačelnik Valjeva.

Završetak preostalih 5,2 kilometra saobraćajnice, kao i 2,4 kilometra južne obilaznice oko Valjeva, koja će spojiti industrijsku zonu sa auto-putem „Miloš Veliki“, najavljen je naredne godine, preneo je RTS.

U narednoj godini biće završeno još 5.2 km do Valjeva kao i 2.4 km ugovorene Južne obilaznice oko Valjeva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 comments on “Nacionalni mediji: Danas otvaranje deonice brzih traka

  1. Dragan

    dobra vest. konacno se sticu uslovi da se u nasem kraju otvore rudnici koji ce zaposliti narod. a presednik vucic ce pored ovog otvaranja puta i sledece godine otvarati ovaj put bar jos jednom a mozda i vise puta

    Reply
  2. Gf

    Hoće biće otvoreni ako kuruzni i sponzor Rubina ne legnu kod Iverka na cestu…he..he

    Reply
  3. Micilence

    Steta sto su ovakva trojica ljudi Vucic, simbol postenja Drobnjak, simbol postenog sudjenja i Vesic simbol beogradskog neimarstva tako ndlezapazeno ovaj uspeh proslavili. A mobli smo ih mi botovi i glasaci lepo docekati i klicati im. A Vucic da obeca jos neki put, banderu! Da igra fudbal sa mladima u Divcima! Da preko puta prazne skole obeca izgradnju praznog stadiona!, M,nogo ga brinu drzavnicke brige!, Salju Nemci i Austrijanci digitrone za izbore! Majku im! Samo neka ne salju inzenjere za asfalt! Nek nas tu ostave da vodimo suverenu politiku!

    Reply
    1. HITNA

      Otkud toliki sarkazam, pa čak i mržnja? Da li ikad pomisliš na osećanja i potrebe drugih ljudi, ili si se ukopao u sopstvenu egomanijačku rupčagu? Ako ništa, pomisli na brži i bezbedniji prevoz pacijenata u KBC ili neku drugu zdravstvenu ustanovu u BG, a i to se događa, takav je život.
      Uostalom, nemoj da putuješ, idi starim putem, nabavi pljuvaonicu za kućnu upotebu, radi šta hoćeš…

      Reply
  4. Коста

    Када државна институција, која је радила Просторни план и пројекат, у старту погреши, онда то остаје за „вјек вјекова“. Већ сам негде писао о томе да не постоји катастарска општина, нити место Иверак, већ Попучке. Иверак је железничко стајалиште и може „ући“ само у неки железнички пројекат. Такође сам јавно молио господу из Ваљева који имају утицај у званичним институцијама да се изврши исправка неопростиве грешке, али нико ништа до данас није по том питању учинио. Вероватно ће једног дана нечијом грешком и Ваљево „ући“ у неки пројекат као, рецимо, Брђани.

    Reply
  5. Dragan

    bravo. konacno neko da mu kaze. imamo put da brzo stignemo kod lekara a ako je bas hitno nasi ministri ce da narede da se upali helihopter koji ce uspesno da preveze bolesnu decu da ih ministar doceka

    Reply
    1. Amok

      @Dragan Tvoj izmaštani lik nepismenog naprednjaka je deplasiran. Komentari su ti sve usiljeniji i dosadniji. A i vrlo predvidivi.
      E, sad , ako ti je potrebno 10 do 15 „naprednjačkih“ komentara dnevno da se oslobodiš frustracija-tvoja stvar. Mada, ima i drugih načina za smanjenje „amoka“- pešačenje, teretana, druge fizičke aktivnosti, redovne ili povremene. Sve ti je bolje, nego da istrajavaš u smaranju drugih.
      Nego, IDI,BIDI BEK!

      Reply
    2. miloš

      nisi smešan više, ali uopšte. Fore su bile dobre na početku ali sad su već izlizane. sarkazam je zdrav ali ne previše, umereno samo kao i sve drugo

      Reply
  6. Dragan

    netrebam ja vama da budem smesan i zanimljiv. to sto ste izgubili izbore pa vam sad nista nevalja nije moj problem. mi nastavljamo da pobedjujemo brze jace bolje a vi mozete samo da se jedete od muke sto smo u svemu uspesniji od vas. pa cak i vasi bivsi clanovi su postali uspesni cim su dosli kod nas sto znaci da je u vama problem

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.