Policija u pojačanoj kontroli saobraćaja I upotrebe pirotehnike za praznike

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju na putevima kako grada Valjeva tako i ostalih opština u Kolubarskom okrugu. Iz PU Valjevo apeluju na gradjane ne koriste pirotehnička sredstva kako ne bi došlo do povredjivanja.

„Zbog pojačane frekvencije saobraćaja koja se očekuje u narednom periodu akcenat će biti na otkrivanju i sankcionisanju saobraćajnih prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama, pogotovu na vožnju pod dejstvom alkohola.Apelujemo na sve vozače da budu savesni, da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i poštuju propise, a pogotovo da u ovim prazničnim danima ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer na taj način dovode u opasnost svoj, ali i živote ostalih učesnika u saobraćaju.“, kaže načelnik odeljenja saobraćajne policije Predrag Radosavljević.

On je podsetio gradjane  da poštuju ograničenje brzine i da prilagode vožnju uslovima i stanju na kolovozu.

Oficir Odeljenja policije Nada Nikolić posebno je skrenula pažnju na korišćenje pirotehničkih sredstava.

„Apelujemo na gradjane da ne koriste pirotehnička sredstva kako ne bi povredili sebe i osobe u neposrednoj okolini. Posebno podsećamo roditelje da igra sa pirotehničkim sredstvima može biti izuzetno opasna i dovesti do teških povreda poput opekotina , oderotina ,ali i težih slučajeva kao što je invaliditet ,a  posebno napominjemo da može doći do požara i eksplozije. Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru , na javnim mestima gde se okuplja veći broj gradjana kao i da je zabranjena prodaja pirotehnike maloletnicima“, rekla je Nikolić podsećajući da se vatromet može koristiti samo od strane ovlašćenih pravnih lica uz rešenje koje izdao MUP.

PU Valjevo već preduzima sva zakonski raspoloživa rešenja za sprečavanje neovlašćene prodaje pirotehnike . „Ukoliko zateknemo neovlašćena lica da prodaju pirotehniku biće sankcionisana u skladu sa zakonom, a pirotehnika će biti oduzeta“, naglasila je Nikolić.

Policijska uprava u Valjevu svim građanima poželela je  srećne praznike i bezbednu 2024. godinu.

 

 

 

 

1 comment on “Policija u pojačanoj kontroli saobraćaja I upotrebe pirotehnike za praznike

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.