Podeljeni paketići deci Romske nacionalnosti

Podela novogodišnjih paketića deci romske nacionalnosti organizovana je  u Holu Centru za kulturu. U okviru Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma, ove godine podeljeno je oko 300 paketića deci školskog uzrasta od prvog do četvrtog razreda i deci uzrasta od dve do pet godina.

„Za sve aktivnosti Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma ove godine izdvojeno je preko pet miliona dinara, a one podrazumevaju stipendiranje učenika i studenata romske nacionalnosti, užinu, nabavku i podelu školskog pribora, izlet i nagrađivanje najboljih učenika romske nacionalosti i na kraju godine, kao jednu završnicu i lepu aktivnost, podelu novogodišnjih paketića. Ovo je nešto što treba da postane stalna praksa i ovom prilikom poručujem da ima dosta prostora za lepe stvari i da treba da budemo usmereni jedni na druge, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života“, naglasio je član Komisije za obrazovanje Roma Nikola Savić.

Dejan Marinković, predsednik Društva „Rom“ Valjevo, zahvalio se gradu Valjevu na čelu sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem i Komisiji za obrazovanje Roma, što su i ove godine podržali ovu aktivnost i što u kontinuitetu rade na unapređenju položaja Roma u Valjevu.

„Potrudili smo se da obezbedimo paketiće i da obradujemo naše mališane za novogodišnje i božićne praznike. Što se tiče Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma, dosadašnje aktivnosti su uglavnom sve realizovane i dale su određene rezultate. Imamo aktivnost vezanu za stipendiranje učenika i studenata. Ove godine imamo 17 studenata koji primaju stipendije, što je veliki uspeh. To je ujedno i posledica toga što smo decu počeli već u srednjoj školi da podržavamo i da im dajemo podsticaj da upišu fakultet. To je naravno uspeh za naš grad i društvo u celini. Aktivnosti vezane za Lokalni akcioni plan za obrazovanje Roma su uspešno realizovane ove godine, nadam se da će tako biti i sledeće. Potrebno je malo raditi na zapošljavanju Roma, to bi bila izuzetno dobra aktivnost, koja bi podržala sve ovo što radimo kroz obrazovanje. Početkom sledeće godine biće rađeni lokalni akcioni planovi, imamo nove ideje i predloge, tako da će sigurno nešto novo biti obuhvaćeno novim Lokalnim akcionim planom za obrazovanje Roma“, kazao je Marinković.

U ime grada Valjeva i u svoje ime, mališane i njihove roditelje pozdravila je zamenica načelnika Gradske uprave Branka Rosić. Poželela im je srećne novogodišnje i božićne praznike i istakla da će grad Valjevo uvek podržati ovakve aktivnosti, kojih će prema njenim rečima u budućnosti biti mnogo više.

Grad Valjevo

1 comment on “Podeljeni paketići deci Romske nacionalnosti

  1. Dragan

    svaka cast. pred izbore su roditelji dobijali pakete a sada i deca. za svakoga po nesto

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.