Koncert „Putopis beskonačnosti“ grupe „Poliptih“

Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ završetak uspešne Izlagačke sezone 2023 obeležava koncertom „Putopis beskonačnosti“ grupe „Poliptih“, koji će se održati u subotu, 16 decembra 2023. godine, sa početkom u 19 časova.

Trio u sastavu Marko Tomić (tenor), Luka Jezdić (gitara) i Nataša Kristić (istoričar umetnosti), pripremio je sa gostima specijalan muzički program sa tradicionalnim i popularnim kompozicijama koje će publiku provesti kroz 13 različitih jezika i kultura sa idejom negovanja različitosti.

Sastav „Poliptih“ od osnivanja publici daruje drugačije, kreativne muzičke sadržaje. Svojom muzikom i kvalitetnim nastupima upotpunjuje kulturnu sliku grada. U saradnji sa Galerijom „Trnavac“ zajednički će biti poslata poruka da umetnost, bilo ona likovna ili muzička, govori univerzalnim jezikom razumljivim na celoj planeti i da kao takva ima jedinstvenu „veštinu“ i dar da spaja različite narode i kulture i da na najfinji način uspostavlja komunikaciju među njima.

Doprinos spajanju naroda širom sveta i različitih kultura je, uostalom, bila i ostala ideja vodilja u osnivanju i radu Internacionalnog umetničkog studija. Samo da podsetimo da je svoje radove u Galeriji „Studija“ do sada izlagalo preko 550 renomiranih umetnika iz svih krajeva sveta. Još jedna izuzetno uspešna izlagačka sezona se bliži kraju i „Studio“ sa ponosom ističe da je svoju poklon zbirku tokom 2023. godine uvećao za još oko 150 radova. Vredna kolekcija savremenog likovnog stvaralaštva s kraja 20. i početka 21. veka, koju „Studio“ baštini, sada broji preko 400 umetničkih dela.

Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ raduje se međusobnom susretanju muzike i umetnosti objedinjenom u naziv „Putopis beskonačnosti“ u svom galerijskom prostoru, koji je širom otvoren za sve koji istinski žele da dožive muziku koju „Politpih“ donosi iz srca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.