Grad odgovorio stanarima:Radovi će biti završeni početkom nedelje(VIDEO)

Ugao ulica Čika Ljubine i Vlade Danilovića biće vraćen u prvobitno stanje početkom sledeće nedelje , odgvor je načelnika Gradske uprave Nebojše Petronića stanarima u Vlade Danilovića 1.

Stanari zgrade u Ulici Vlade Danilovića 1 odbili su da pošalju svoje predstavnike na sastanak kod načelnika Gradske uprave i ostali na hodniku u ulazu u zgradu Uprave tražeći skupštinsku salu. Načelnik Nebojša Petronić posle više poziva da razgovor nastave u njegovoj kancelariji jer je sala zauzeta zbog izbornog materijala,  gradjanima rekao da će radovi biti završeni početkom sledeće nedelje.

Nakon što su Gradskoj upravi najavili dolazak zbog zahteva kojim traže vraćanje u prvobitno stanje dela ulice Čika Ljubine , jedan broj stanara zgrade u Ulici Vlade Danilovića u ulazu u Gradsku upravu dočekao je načelnik Gradske uprave Nebojša Petronić.

„Sala koju tražite je zauzeta zbog izbornog materijala i evo ja vas pozivam da nekoliko predstavnika vaših dodje kod mene u kancelariju , tu je i načelnik odeljenja za infrastrukturu da razgovaramo. Informisani smo o svemu i spremni smo da razgovaramo normalno, molim vas nemojmo da od ovoga pravimo predstavu“ rekao je izmedju ostalog Petronić.

Gradjani predvodjeni Vojislavom Džokovićem nisu prihvatili više poziva na sastanak , a novinarima je Džoković rekao:

„Došli smo samo da nam se kaže kada će biti završeni radovi . Mi smo u ponedeljak predali zahtev da se radovi privedu kraju kako je i bio dogovor do četvrtka uveče . To nije odradjeno, a uzgred budi rečeno imajući u vidu da su ti radovi izvodjeni bez gradjevinske dozvole koja nije postojala 28.,29. i 30. novembra , sve je uradjeno nakaradno. Izvršena su i neka krivična dela pa smo podneli i krivične prijave i videćemo kako će tužilaštvo reagovati. Sve je to samo da bismo zaštitili stanare i ništa drugo. Očekivali smo d a će završiti te radove , a oni su samo povaljali taj deo i ostalo je tako . Sve što je postojalo više ne postoji“.

Iako je načelnik Petronić u više navrata molio gradjane da njihovi predstavnici udju kod nejga u kancelariju jer je skupštinska sala zauzeta Džoković je novinarima rekao da nadležni nemaju sluha :

„Došli smo u miru i tražili salu, nadležni nemaju sluha pregovara se u hodniku. Čuli ste da je rok do utorka mi ćemo sačekati , a onda moramo sesti i videti šta dalje.“

Na pitanje Vamedie zašto kao predstavnik gradjana nije pristao da ode na sastanak Džoković kaže da to nije samo njegova stvar. „Nas je dvadeset došlo i ja ne mogu u četiri oka ili šest oka da pregovaram o nečemu jer to nije moje , ja sam samo izabran u ime ovih ljudi da se obratim javnosti i Upravi.“

Džoković nije decidno odgovorio na pitanje Vamedie protiv koga su podnete prijave i za koja krivična dela. „ Sve će biti dostavljeno, pošto su reagovale inspekcije kako su reagovale , obratili smo se Beogradu jer ovde očito pravde nema. Moramo se boriti po svaku cenu . Žalba na gradjevinsku dozvolu je izjavljena i u postupku je obrade, treba da ode na drugi stepen , za sada nemamo drugih informacija“, rekao je Vojislav Džoković.

Stanari zgrade u Ulici Vlade Danilovića obustavili su započete radove na rehabilitaciji ulice prošle nedelje . Stav koji su nakon toga izneli je da se protive otvaranju ulice , povezivanju Ulica Čika Ljubine i Prote Mateje u jednom smeru. Nakon obustave zatražili su vraćanje u prvobitno stanje zbog čega je grad i započeo nove radove po njihovom zahtevu. Kako je Džoković rekao povod za njihov dolazak u Upravu juče bio je odgovor na pitanje kada će vraćanje u prvobitno stanje biti završeno?

Kako je izgledao sastanak  u hodniku pogledajte u videu:

8 comments on “Grad odgovorio stanarima:Radovi će biti završeni početkom nedelje(VIDEO)

  1. Magistrar

    Znači,kome se nešto ne svidja,okupi 10ak ljudi,žali se,i bude po njihovom?Ivković je ipak trebao da legne pred mašine,kao u Srećnim ljudima,veći je dramski efekat,nego ovo skrivanje iza žena….

    Reply
  2. Sreja

    Bravo 👏👏👏👏👏👏 Branko,bravo Vojo,znači priznali su da je bez papira raskopano,znači slede ostavke ovih iz Stanine reke sašlih u Valjevo

    Reply
  3. Dragan

    ovo je sramno. skupilo se njih 20 i dosli da prave nered. a da smo mi na drugoj strani doveli nase navijace i cetnike da zastite drzavu i vlast od ovakvih onda bi svi rekli kako mi okupljamo siledzije i kriminalce koji izazivaju sukob. al nije ovo gotovo samo cekaj te da prodju izbori.

    Reply
  4. Jedan od

    @ Magistar. Izvodjenje radova pre pravnosnaznosti gradjevinske dozvole je krivicno delo. Nema potrebe da bilo ko legne pod bager da bi se zakon postovao. U svakoj zemlji kojom ne vladaju lopuze. I Gradska uprava je priznala da je pogresila pa vraca stanje kakvo je bilo. Osim sto namerno nece da stave stubove da bi put fakticki ostao.Ali stavice i to. Lazes da se bilo ko u zgradi Opstine zaklanjao iza zena.Namerno sam napisao lazes, jer necu da trazim blazu rec da bih opisao to sto si napisao.

    Reply
  5. Milenko

    Meni dve stvari nisu jasne. Ako je grad uradio nesto bez gradjevisnke dozvole prvo sta ima da se prica presavijete tabak gotovo nema sta tu da se razgovara jer onda ucestvujete u delu koje nije zakonito. Drugo ako ste vec odlucili da razgovarate kakav vam je problem da odredite predstavnika ili predstavnika odnosno 3-4 pregovaraca nego govorite kako ne mozete da pregovarate tako jer to nije samo vase a sa druge strane govorite da ste izabrani da razgovarate u ime stanara. Ko govori neistine ili sta je istina od te dve stvari, stanari dogovorite se.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.