Gojković: Besplatni udžbenici za djake od prvog do četvrtog razreda

Od naredne godine svi učenici od prvog do 4 razreda osnovnih škola od grada će dobiti besplatne udžbenike. „Ovo je nova mera u okviru Akcionog plana za decu , a sve dosadašnje mere takodje ostaju“, kaže gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Grad Valjevo za narednu godinu u  okviru Lokalnog plana akcije za decu sa 28 miliona dinara finansiraće nabavku udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda.

„Do sada su besplatne udžbenike imali samo djaci prvaci , ali smo, kao što smo obećali, sada  obuhvat ove mere iz Akcionog plana proširili na sve djake zaključno sa četvrtim razredom. Nabavku udžbenika sprovodićemo kao i do sada , a škole biraju izdavače  koje žele“, kaže gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Po njegovim rečima sve postojeće mere i dalje će biti sprovodjene. Prva medju njima biće zimovanje za najbolje djake.

„Nismo odustali ni od jedne dosadašnje mere već smo dodali još jednu novu. I naredne godine deca sa sela ići će prvi put na letovanje , u Petnici ćemo organizovati besplatnu školicu plivanja i već ubrzo ponovo šaljemo najbolje djake na zimovanje. Ove godine smo takodje svoj deci omogućili besplatan ulaz na bazen i očekujem da tako bude i naredne godine“, navodi Gojković.

Grad Valjevo nedavno je doneo odluku da nezaposlenim porodiljama naknada sa ranijih 10 000 bude povećana na 30 000.

„Mi smo uveli i naknadu za svako provorodjeno dete , a obećali smo i rešavanje problema upisa u vrtiće. I to obećanje smo ispunili , dva nova vrtića uskoro počinju sa radom , treći je uveliko u izgradnji u Kolubari 2. Nismo odustali ni od čega što smo najavili , posebno kada su najmladji u pitanju“, rekao je Gojković.

 

 

7 comments on “Gojković: Besplatni udžbenici za djake od prvog do četvrtog razreda

  1. Dragan

    ovo je super odluka. mnogi roditelji su hteli da kopiraju knjige od onog kavcica za dzabe i onda su se drugi proizvodjaci knjiga bunili. ovako ce grad zastititi te druge proizvodjace a deca ce dobiti orginal knjige a ne nekakve kopije

    Reply
    1. Анонимни

      Knjige, koje izdaje Fondacija prof. Kavcica mogu da se preuzmu besplatno sa Interneta, a mogu i da se kupe stampana izdanja, koja su nekoliko puta jeftinija. Tacno je da ovim potezom gradonacelnik stiti druge komercijalne izdavace i debelo im placa njihova izdanja knjiga, a cela Srbija ima na raspolaganju besplatne knjige!!!

      Reply
    2. Dejan

      Kad vec pominjete Kavciceve knjige – to nisu nikakve kopije, vec regularne knjige odobrene od strane ministarstva, samo 5 puta jeftinije nego knjige udruzene globalisticke izdavacke mafije.
      Da oni koji biraju knjige vode i malo racuna o finansijskom stanju vecine roditelja, izabrali bi upravo knjige fondacije ‘ Alek Kavcic’ jer je to proato daleko najracionalniji izbor.

      Reply
  2. Milan

    Kako se baš sad pred izbore setiste đaka i udžbenika? Što ne izađoste sa vestima šta je urađeno u pogledu zagađenja u Valjevu – proteklih nedelju-dve:crveni alarm-opasno za decu.

    Reply
  3. Анонимни

    A deca od petog do osmog razreda su imućnija, pa njima nećete obezbediti udžbenike.
    Sramota i diskriminacija.

    Reply
    1. Dragan

      pa mogu i roditelji nesto da kupe. nece drzava da vam skoluje decu. budite srecni sto ste i ovo dobili kad ste tako nezahvalni

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.