Nastavljeni radovi na obnovi centralne pešačke zone u Mionici

U Mionici su nastavljeni radovi na glavnom šetalištu i parku u centru koji će u potpunosti biti rekonstruisani i dobiti novi izgled. Prva faza radova u jednom delu parka je završena u junu ove godine, a sada su nastavljeni radovi u drugom delu gde će stare ploče biti zamenjene novim, ugrađeno paterno osvetljenje, postavljene nove klupe, uređeno zelenilo. Ovaj projekat zajedno sprovode opština Mionica i Ministarstvo turizma i omladine. Plan je da radovi budu završeni do kraja februara.

– Projekat rekonstrukcije parka u velikom meri će  ulepšati ambijent Mionice. Čekali smo više od pola veka da centralni deo Mionice dobija izgled kakav zaslužuje. Jedan deo smo završili, a sada počinjemo i drugi.  Daćemo sve od sebe da u što kraćem roku završimo radove i da uredimo mesto okupljanja svih Mioničana i turista. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije koja na svakom koraku ulaže u našu opštinu – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.
U Mionici je rekonstruisano  oko 6 kilometara trotoara u varoši, a završena je prva umetnička galerija – Piulikin legat. A u planu je i nastavak radova na izgradnji Kuće Kolubarske bitke i Omladinskog kluba.

-Mionica je u prethodnnom periodu dobila novi izgled, rekonstuisali smo trotoare, renovirali škole, izgradili toplanu na biomasu, sportsku halu, obnovili Kulturni centar, asfaltirali saobraćajnice i još mnogo toga. I tu se ne zaustaljamo, nastavićemo da gradimo našu opštinu i da na svakom koraku  unapređujemo kvalitet života – dodao je Janković.

9 comments on “Nastavljeni radovi na obnovi centralne pešačke zone u Mionici

  1. Dragan

    gradjani mionice su strpljivo cekali renoviranje parka pola veka i sad su docekali zahvaljujuci bobanu presedniku i nasoj vladi. sreca je za mionicu sto se boban okrenuo politici i odustao od popravki auta u grckoj

    Reply
    1. Анонимни

      da li BANJA VRUJCI zasluzuje da bude uljudnija nego sto jeste?. da li postojeci park onakav kakav je dostojno predstavlja banju? da li bar trava oko Toplice moze biti pokosena?, i na kraju, mozda ja ne postavljam pitanja na pravom mestu, mozda banja ne pripada MIONICI.

      Reply
    2. Behaton

      bravo za bobana presednika sad ce mionicani poplocanim trotoarom na plesni spektakl

      Reply
  2. Анонимни

    Da li ce oatati neki sinr i za BANJU VRUJCI? da ae bar trava oko recice pokoai?

    Reply
  3. Rale

    Boban mora da nadje ozbiljne,sposobne,kreativne ljude da bi napravio napredak,ovako po selima nekim ima za saradnike poluobrazovane likove,zatupljene i pomalo smešne !INAČE bi moglo mnogo bolje od ovoga…

    Reply
  4. ZORAN

    Sve je ovo lepo,ekstra,pohvalno i svaka čast za Vlast u Mionici kad je u pitanju Mionica.
    ALI, šta je sa ostalim građanima Opštine Mionice, to jest građanima drugog reda.
    Stanovnici sela Dučića umesto projektovanih (i postojanja Odobrenja za izgranju istog) pet metara asfaltnog puta (a za ovaj asfaltni put žive u nadi (ko bi znao i od kada jer mnogi i preminuše u toj istoj nadi) na osnovu obećanja (predizbornih i kampanjskih) raznoraznih Vlasti, pa i ove aktuelne) dobijaju puteve od tri metra, odnosno pešačke trotoare.
    Takođe moram pomenuti, a sve u cilju opravdanosti da smo građani drugog reda i selektivnu restrikciju ulične rasvete po kojoj je život građana prvog reda u Opštini Mionica (varoš Mionica) vredniji od života Nas građana drugog reda, to jest Nas SELJAKA.
    I opet rekoh svaka čast za aktuelnu Mioničku vlast

    Reply
  5. Gordana

    Boban je izgleda zastao u vremenu.Ne vidi se nikakav napredak u izgledu Mionice.Ako su ulice prašnjave,nema trotoara,raskopan put kod benzinske pumpe godinama unazad,neofarbana ograda na mostu,katastrofalan prilazni put banji Vrujci i još mnogo toga.Parče urađenog trotoara je smešno i za pomenuti.

    Reply
  6. Radovan

    mionica nek se uradi cela u mermeru a skola u gornjoj toplici nema ni fiskulturnu salu ni kuhinju a u skolu se ulazi kad padne kisa samo sa ribarskim cizmama jer je jezero ispred skole a o banji i da nepricamo.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.