Povećana finansijska naknada za nezaposlene porodilje

Gradsko veće je donelo odluku o povećanju iznosa finansijske podrške za nezaposlene porodilje sa ranijih 10 000 na 30 000 dinara.

Na osnovu odluke o većem obimu prava porodici sa decom i o finansijskoj podršci ua podsticanje radjanja dece Grad Valjevo će u narednoj godini nezaposlenim porodiljama isplaćivati na mesečnom nivou 30 000 dinara umesto dosadašnjih 10 000 dinara.

„Ova odluka dugo nije menjana i mislim da je bilo krajnje vreme da to izmenimo. Grad već izdvaja sredstva za dete rodjeno 1. i 14. januara to je po 50 000 dinara , a medju merama koje sprovodimo i koju smo uveli je i pravo na naknadu za svako prvorodjeno dete koja se isplaćuje u iznosu od 40 000 dinara. U budžetu za narednu godinu opredelili smo 52 miliona za sprovodjenje izmene ove odluke i povećanje sredstava. Grad ima niz mera kojom pruža podršku porodici tu je i besplatan vrtić za treće dete itd. Nastavićemo da i dalje budemo podrška porodicama ovog grada naročito onima koji tek dobijaju potomstvo jer početak  je vrlo važan za mnoge stvari u daljem životu“, rekao je na sednici Veća gradonačelnik Lazar Gojković.

Pravo na novčanu pomoć može da ostvari nezaposlena porodilja koja ima prebivalište na teritoriji grada Valjeva pod uslovom da se neposredno brine o detetu. Pravo na novčanu pomoć nezaposlena porodilja ostvaruje od dana rodjenja deteta do navršene 1 godine života deteta.

9 comments on “Povećana finansijska naknada za nezaposlene porodilje

  1. SLAVKA

    SVAKA CAST ZA ODLUKU GRADA !
    POVECANA NOVCANA POMOC CE ITEKAO ZNACITI ,KAO I JOS DOSTA MERA I POMOCI KOJE SU PREDVIDJENE ZA POMOC PORODICAMA I RODITELJIMA!!

    Reply
  2. Dragan

    bravo. bitno je sad pred izbore pokazati gradjanima da brinemo o njima i da nam je porodica na prvom mestu

    Reply
  3. Saška

    Sve pohvale i treba do povećanja doći za ne zaposlene porodilje.
    Njima je neophodno za decu da imaju što bolje finansije.

    Reply
  4. Dragana

    Ne mogu da verujem da na ovu vest ima negativnih komentara. Prvo, svaka podrška je bitna. Drugo, nije jednoktarna, trenutna, pred izbore pa da tako komentarišete. Svaka čast gradskom veću i gradonačelniku na ovoj odluci.

    Reply
    1. Dragan

      imenjace svi hvalimo ovu odluku jer porodici i deci uvek trebamo da pomognemo a posebno sad kad je kampanja to mora da se naglasi da bi gradjani razumeli. ja sam hvalio i kad su deljena auto sedista. i kad smo dali pare onom udruzenju 3 plus da stampa kartice za decu. i kad smo postigli dogovor sa cerkom slobodana tesica koja vodi organizaciju humana srca. i kad je radojica skidao macku deci sa drveta. i kad je organizovan projekat nevidljiva deca. i kad smo slali decu clanova stranke na more. i kad centar za socijalni rad da podatke stranci dabi znali kojim porodicama trebamo da pomognemo. i kad smo listu za izbore nazvali za nasu decu. i kad se nasi ljudi trude da obezbede da sto vise dece preko veze udje u obdaniste. i kad je radojica sa sergejom trifunovicem osnovao humanitarnu fondaciju za pomoc deci iako nevolim sergeja. i kad je obezbedjen posao za mlade da rade legalizaciju u opstini. tako da samo zlonameran covek moze da kaze da mi brinemo.o porodici i deci samo pred izbore a mi to radimo u kontinuitetu

      Reply
  5. samohrani roditelj

    Bar neko da se seti, pa bar pred izbore. A ŠTA ćemo sa SAMOHRANIM RODITELJIMA? Dokle trpeti OŽENI SE /UDAJ SE, biće sve lakše??? BANANA DRŽAVA, BANANA!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.