Mladi karatisti KK 014 zablistali na KUP-u Srbije

KUP Srbije za poletarce, pionire i nade u karateu održan je proteklog vikenda u sportskoj hali Atenica u Čačku. Na ovom prestižnom takmičenju susreli su se najbolji mladi karatisti Srbije.

Karate klub 014 Valjevo nastupio je sa pet kvalifikovanih takmičara. Prvog dana u kategoriji kata nastupili su: Aleksa Matijević, Sara Nešić, Đorđe Mitrović i Iva Filipović. Nakon veoma dobrih mečeva, Aleksa Matijević zauzeo je treće mesto dok je Sara Nešić osvojila srebrnu medalju. Đorđe i Iva su imali veoma dobre nastupe, ali su ovaj put ostali bez odličja. Drugog dana turnira u kategoriji borbi nastupila je Anja Nikolić koja je bez medalje ostala usled nedostatka sportske sreće.

Na turniru je nastupilo preko 400 najboljih takmičara iz cele države.

„Uspeh naših takmičara nije beznačaj jer je plasman na državni kup uspeh sam po sebi, a osvajanje nekog od priznanja je posebna draž. Rezultati koje je Karate klub 014 Valjevo ostvario u 2023. godini su impozantni. Osvojeno je preko 500 medalja na raznim turnirima, od čega 4 medalje na turnirima ranga državnog prvenstva i kupa. Istovremeno, imali smo i nastup na Balkanskom prvenstvu“, navode u ovom klubu.

Karate klub 014 poziva sve devojčice i dečake od 6 do 66 godina da im se pridruže na treninzima utorkom i petkom  u sali Gimnazije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.