KK014 na državnom prvenstvu u karateu

U Čačku  je održano je Državno prvenstvo u karateu za kadete, mlade juniore i juniore na kojem je nastupilo preko 250 plasiranih takmičara iz svih regiona. Državno prvenstvo održano je u eminentnoj sali škole u Preljini, gde je na šest tatamija prikazana karate veština najboljih takmičara Srbije.

Prvog dana na programu su bile kate, gde je Karate klub 014 nastupio sa četiri takmičara u šest pojedinačnih i jednoj ekipnoj disciplini. Kata tim u sastavu Ana Živanović, Ivana Matić i Tamara Dražić je bio na domak od odličja ali falilo je malo i sreće i završili su na šestom mestu. Svi takmičari u katama dali su svoj maksimum i imali vrlo dobre nastupe ali protiv odličnih protivnika nije se moglo do nekog od odličja.

Drugog dana  klub je nastupio  sa pet takmičara u raznim težinskim kategorijama, nakon odličnih nastupa odličjima su se okotili Ana Živanović koja je osvojila zlatnu medalju u borbama Kadetkinje -54 kilograma i postala državni prvak.  Lazar Aćimović koji je u svojoj kategoriji osvojio drugo mesto i srebrnu medalju.

Očekivanja kluba su bila malo veća naročito u polju kata, ali se pokazalo da su region Beograda i Vojvodine dominantni u ovoj oblasti.

„Dobro smo sagledali nastupe naših takmičara, uvideli u kojim segmentima je potrebno pojačati rad i treninge. Uspeh Ane Živanović koja je postala prvak države i Lazara Aćimovića vice prvaka daje nam vetar u leđa da nastavimo sa ozbiljnim i predanim radom kako bi smo stvorili neke nove šampione. Uprva kluba na čelu sa predsednikom Vladanom Živanović i trenerski tim u sastavu Marina Goloskoković, Predrag Branković, Milan Lepojević i Vladan Živanović ponosni su na takmičare karate kluba 014 Valjevo. Narednog vikenda očekuju nas kvalifikacije za mlađe kategorije a po novoj godini aktivnosti oko organizacije karate turnira u Valjevu. Nastavićemo sa dobrim i kontinuiranim radom sa našim članovima,“navode u ovom klubu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.