King komerc dao najvišu ponudu za FRA Čačak

Kompanija King Komerc iz Valjeva ponudila je navišu cenu za kupovinu Fabrike reznog alata (FRA) Čačak. Najviša ponuđena cena na javnom prikupljanju ponuda iznosi 531 milion dinara, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

foto:pixabay

Procenjena vrednost imovine Fabrike reznog alata je 1,18 milijardi dinara, a s obzirom na to da je ova cena niža od 50 odsto od procenjene vrednosti, stečajni upravnik će se obratiti Odboru poverilaca da se izjasni o ponudi.

 Postupak stečaja FRA je Privredni sud u Čačku pokrenuo u januaru 2022. godine, zbog blokade računa od 3,4 milijarde dinara i velikih dugovanja prema poveriocima, a pošto u zakonskom roku od 90 dana niko nije podneo plan reorganizaicje fabrike, proglašen je bankrot.

Izvor: Ekapija

 

11 comments on “King komerc dao najvišu ponudu za FRA Čačak

  1. Valjevac

    Čuvari UDBInog kapirala. Prvo se nacionalizovalo 1945 god da bi zaslužni UDBOvci i njihova deca preuzeli kapital Srbije, zato nefunkcioniše restitucija . Dal još neko pametan veruje da je Omerović bizmismen. Poniženju Srba nikad kraja.

    Reply
  2. vidra

    To su vam oni „giganti“ iz socijalizma, sto su vam ovi na vlasti pricali kako ih je unistila lopovska privatizacija. Ova fabrika nit je privatizovana, a sada ih jedva prodadose iz cetvrtog puta, po 50% nizoj ceni. Verovatno ce biti korisniji kao gradjevinsko zemljiste. Njihovi dugovi idu na teret gradjana. I posle bude da drzava ne sponzorise domacu privredu.
    Dosli na vlast na talasu price o lopovskim privatizacijama, sto li sad prodaju da mi je znati? I nigde onih strucnjaka sto su tada lajali, da lanu protiv ovih danasnjih privatizacija.

    Reply
  3. King

    Ima li koji deo grada Valjeva da nije u vlasništvu kinga Omerovića???
    Ja sam učio da su Turci odavno išćerani iz Nahije Valjevske, kad ono
    pritajene paše i dalje vlasnici Valjeva!!!
    Ono, kad bude od po piva, bolje bi bilo da paši sa Uba ustupimo Valjevo na 99 godina!
    I to da se uredno uvede u Katastar nepokretnosti RGZ , pa nek košta kol’ko košta…
    Nego, dal ima još KINGOVA u Valjevu, pitam za trenutno aktuelnu gradsku Vlast???
    ILi, da priupitamo onog konduktera Malovića, upravitelja grada Valjeva?

    Reply
  4. Valjevo kod Uba

    Sa takvim iskustvom u poslovanju u srbiji u poslednjih 30 godina i položaju koji je ostvario u krugovima odlučivanja vlasnik King Komerca je sigurno za sebe napravio odličan potez. Jer da ovo što radi nema veze ni sa jednom strankom, govori i činjenica da se radi o materijalno uspešnom čoveku u vreme vlasti SKJ i SKS, koji su se tada zvala SPS,. Zatim i SRS, pa DOS (koji je u nazivu imao da je opozicija, ali nije naveo kome), DSS, DS, opet SPS (kao sifra ili partija ) i sadašnjeg SNS, koji se ranije zvao SRS. Prema tome, ovde nikom nisu potrebne promene kao u CG. Odnosno zamajavanje za lakoverne, da ne kažem nesto drugo. Ili ih ima, ili smo zadovoljni stanjem. I na kraju da li naša u političkom smislu organizovana vlast voli majcicu Rusiju jer joj Ruski tip kapitalizma savršeno odgovara? Mislim da u tome treba tražiti razlog ljubavi prema majkama Rusiji i Kini.

    Reply
  5. sin anarhije

    Omer je stari BIZMISMEN jos od 90-ih . a specijalnost mu je uvlacenje gde niko ne moze …

    Reply
  6. Шпанац

    Власник овог предузећа опет прави проблем. Прошли пут је изнервирао председника Александра Вучића када је изазвао несташицу шећера, сад у јеку кампање купује неко предузеће у Чачку. Шта ако је Коле ( или Милун) хтео да купи то предузеће? Ако се сад председник наљути сигурно неће доћи у Ваљево. Гас има да стане у Дивцима , а Гагић има да ложи Искон зејитин.

    Reply
  7. Uroš

    Pod hitno menjati ime grada,umesto Valjevo da se zove Omer Cyti,i njegov rodjendan za dan grada

    Reply
  8. miloš

    FRA u Čačku je bilo proglašeno za preduzeće od značaja za namensku industriju Srbije. Šta bi sad? Ode za magacine na čvorištu autoputeva.

    Reply
  9. Filip Veliki

    Slobodan Milošević je „stvorio i izrodio“ Rome, kao narod u Srbiji.
    Oni su isplivali 90- tih godina, zajedno sa kriminalom i svim drugim društvenim zlom.
    On i njegova „ludačka“ politika, su naneli neviđeno zlo u Srb.
    Tražili ste, sad uživajte u Kingu i njemu sličnim.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.