Divčibare peti planinski centar po posećenosti u septembru

Po broju poseta tokom septembra, Divčibare zadržavaju visoko mesto među planinskim centrima Srbije koje posećuju turisti, pokazuju poslednji podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Naime, kako je saopštio RZS, u Srbiji je u septembru borvilo 406.923 turista, što je 3,3 odsto više nego u istom mesecu 2022, a registrovano je 1,19 miliona noćenja, odnosno 9,5 odsto manje nego u septembru prošle godine.

Po podacima RZS, broj stranih gostiju bio je veći za 19,3 odsto (215.283) nego u septembru 2022. godine, dok je domaćih turista bilo 191.640, odnosno 10,2 odsto manje nego u isto vreme prošle godine.

Što se tiče posećenosti turističkih centara, stastitika pokazuje da su najposećenije banje u septembru bile Sokobanja, Vrnjačka Banja, Banja Vrdnik, Banja Palić i Lukovska Banja, a od planinskih centara to su Zlatibor, Fruška gora, Kopaonik, Tara i Divčibare.

Za devet meseci ove godine u Srbiji je evidentirano ukupno 3,19 miliona turista ili 10,3 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a 9,7 miliona noćenja, što je 4,2 odsto više nego u isto vreme 2022, objavio je RZS.

1 comment on “Divčibare peti planinski centar po posećenosti u septembru

  1. Radisav

    Definitivno zasluženo 5.mesto, a deluje mi da će već sledeće godine Divčibare biti u top 3, pošto je baš primetno da je sve veći broj gostiju čak i sad van sezone i radnim danima.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.