Unija žena GrO SNS Valjevo u poseti domaćinstvu u Beomuževiću

Šta su problemi  žena na selu, bila je tema razgovora u domačinstvu u Beomuževiću koje je inicirala Unija žena GrO SNS u Valjevu. O razgovorima koji su vodjeni SNS izdala je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

„Žene koje se bave poljoprivredom, kućnim poslovima, brinu o svim članovima seoskog domaćinstva i imaju ključnu ulogu u opstanku i razvoju ruralnih sredina, često nemaju socijalno, penzijsko ni zdravstveno osiguranje, a malo ljudi se zapita sa kakvim se problemima suočavaju.

Povodom Međunarodnog dana žena sa sela, članice Unije žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo su posetile porodično domaćinstvo Mire Gavrilović iz Beomuževića i tom prilikom razgovarale sa meštankama o položaju žena sa sela.

Da bi se položaj žena popravio, one najpre moraju biti informisane o svojim pravima i mogućnostima. Iz tih razloga, članice Unije žena GrO SNS Valjevo su u saradnji sa Savetom sa socijalna pitanja, Savetom za poljoprivredu i Savetom za zdravstvo GrO SNS Valjevo, predočile ženama iz Beomuževića koja prava mogu ostvariti u ovim oblastima.

Razgovaralo se o subvencijama u poljoprivredi, pravima koje mogu ostvariti u oblasti socijalne zaštite, kao i o primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Takođe, lekarski tim Saveta za zdravstvo GrO SNS Valjevo, koga su činila tri lekara, obavili su osnovne zdravstvene preglede, kao i merenje krvnog pritiska i stomatološke preglede. Lekari su govorili i o značaju preventivnih pregleda, a s obzirom na to da žene zbog poslova koje obavljaju nemaju vremena da dolaze u Valjevo kako bi se brinule o svom zdravlju, ove informacije su im bile od izuzetnog značaja.

Meštanke sela Beomužević su pokazale veliko interesovanje za ovakve aktivnosti SNS-a, a izuzetna posećenost žena ovom skupu je dokaz da je ova poseta bila veoma uspešna.

Unija žena GrO SNS Valjevo će nastaviti posete ženama sa seoskog područja, u cilju ekonomskog osnaživanja i unapređivanja njihovog položaja na selu.

Služba za informisanje

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo“

 

 

9 comments on “Unija žena GrO SNS Valjevo u poseti domaćinstvu u Beomuževiću

 1. Zika

  Na selu ima dosta zena koje su jace nego neki muskarci u gradu u svakom smislu i fizickom i mentalnom. Zene se bore i trude i zasluzuju posebnu paznju.

  Reply
 2. Dragan

  srpska napredna stranka jos jednom pokazuje koliko nam je bitno zdravlje glasaca jer sto duze oni zive duze ce glasati za nas. nazalost lekari su se malo uspavali i olenjili pa je pritisak seljacima morao da meri hirurg al nema veze jer ovo i nije pravi pregled vec predizborna aktivnost kojih ce biti jos dosta

  Reply
 3. Stanorecanka

  Sad ce razni strucnjaci iz drugih partija da pisu gluposti a oni nikad u Valjevu od kad sam se ja rodila nisu ni obelezili medjunarodni dan nas zena sa sela.

  Reply
 4. Istina

  Нема шта, маркетиншки сте јаки зато што председник државе даје милионе евра народних пара страним консултантима који га усмеравају на те активности које спроводите. То је покушај обмањивања сеоских становника, са некаквим шатрама, печеним биковима, зубарима без столице…
  Али, неће вам то овог пута успети. Много је народа крезубо, не зато што се плаши зубара и нема времена, него што нема пара, као и цела нација.
  Да ли сте били са женама Мравињаца, Доњег Таора? Па тамо не може да се дође, асфалт пропао, још од Тита није пресвлачен. Макадам рупа до рупе. Аутобуса нема, субвенције смањене…
  Брука…

  Reply
 5. 2+2=4

  Ako, i treba da se vidi da je srpski seljak za SNS i ovu vlast. Da ne bude posle „ko se to poigrava sa srpskim seljakom“.

  Reply
 6. Branislav Nusic

  Samo jako ,većina ovih žena živi u Valjevu kao rade u Krusiku i bore se za zene iz sela daj ovo je postalo zalosno

  Reply
 7. .Mićulence

  Čujem da je ovom prilikom dosta zuba popravljeno! Čestitam doktorima koji i pored svog privatnog rada izdvajaju vreme da posete naše žene i glasače u Beomuzevicu!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.