Počela grejna sezona za korisnike Toplane

Valjevska Toplana počela je sezonu grejanja 15. oktobra za sve korisnike Toplane . Kako je najavljeno za sada neće biti povećanja  cene  grejanja.

„Obavljeni su remonti i stanje mreže je zadovoljavajuće . Imali smo manji problem na parkingu iza Socijalnog koji je rešen, obavljene su tople probe i krenuli smo sa grejnom sezonom“, rekao je direktor Toplane Janko Gagić .

Kako je ranije najavljeno povećanja cena grejanja neće biti u ovoj grejnoj sezoni,a  direktor Toplane kaže da onog trenutka kada u Valjevo stigne gas cene mogu biti i niže od sadašnjih.

„Zaključkom Vlade Srbije odredjeno je da i Toplana i Krušik budu u prioritetu kada je dolazak gasa u pitanju. Kod nas malo sporije stvari idu kada je eksproprijacija u pitanju , ali po meni gas bi trebalo da stigne , a ko ne na proleće do nas onda za sledeću grejnu sezonu sigurno“, najavio je Gagić u gostovanju na TVa plus Televiziji.

Kada su investicije u pitanju Gagić posebno izdvaja priključenje kasarne „Živojin Mišić“ za šta je ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo  25.158.000 dinara koje je u toku . „Najpre njihova ambulanta , a potom i ostatak . I to ide onako kako je predvidjeno“, rekao je Gagić.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković kaže da je grad uložio velika sredstva u proteklim godinama .

„Više od 200 miliona dinara smo uložili u poslednje dve godine, od rekonstrukcije kotla u Gradskoj toplani, prelaska sa mazuta na komprimovani gas, preko proširenja toplovodne mreže i priključenja javnih ustanova, Zavoda za javno zdravlje, Nacionalne službe za zapošljavanje i Istorijskog arhiva, do konkursa koji se odnose na zamenu kotlova u individualnim ložištima. Uslediće i priključenje kasarne „Živojin Mišić“, u medjuvremenu su priključene još neke stambene zgrade i objekti i mi praktično neprestano imamo radove na proširenju mreže“, rekao je Gojković.

2 comments on “Počela grejna sezona za korisnike Toplane

  1. Radijator

    ovog gagica da pitate da li je napolju dan ili noc morali biste kroz prozor da pogledate za svaki slucaj, a kamoli da se uzdate u izjavu da grejanje nece poskupeti

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.