Janković: Rešavamo veliki problem vodosnabdevanja u 12 mioničkih sela

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ kojim će se rešiti višedecenijski problemi i značajno unaprediti vodosnabdevanje u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama,  Osečenici, Golupcu,  Ključu, Mratišiću i Bukovcu. Ovaj projekat finansira opština a očekuje se da radovi budu završeni do kraja februara iduće godine.

– Uspešno sprovodimo najveći projekat iz oblasti vodosnabdevanja kojim ćemo rešiti veliki problem vodosnabdevanja u 12 mioničkih sela. . Daćemo sve od sebe da radove što pre završimo jer znamo koliko je to važno za građane. Uskoro krećemo sa realizacijom još jednog važnog projekta na izvorištu Orlovac u Osečenici, a problem vodosnabdevanja rešavamo i u Gornjem Mušiću – rekao je Janković.

Prva faza Ključkih vrela kojom je predviđeno postavljanje vodovodne mreže je završeno, a u drugoj faza koja je u toku predviđeno je izvođenje radova na izvorištu.

Opština Mionica uskoro će početi radove na rekonstrukciji izvorišta Orlovac koje zajedno finanasiraju lokalna samouprava i UNOPS u vrednosti od 58 miliona dinara. Orlovac je izvorište koje se nalazi u Osečenici, a sa koga se vodom snabdevaju Osečenica, Ključ, Paštrić, Tolić, Brežđe, Radobić, selo Mionica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.