IRevolucija-Climathon

      1 коментар на IRevolucija-Climathon

U subotu, 28. oktobra 2023. godine organizacija iRevolucija priređuje četvrti Climathon Valjevo događaj na temu aerozagađenja, u Art holu u Centru za kulturu Valjevo, sa početkom od 14 časova.

Program je koncpiran tako da odgovori na važna pitanja koja se tiču procesa odlučivanja u vezi sa temom kvaliteta vazduha u Valjevu, ali i da osnaži dijalog između svih učesnika. Događaj će započeti okruglim stolom u kom su učešće uzeli najviši predstavnici EU delegacjie, lokalnih i nacionalnih institucija, eksperti EKOblok mreže, uticajni aktivisti i lokalni mediji.

„U nastavku programa, kroz tri predavanja pružićemo odgovore koji se tiču svih građana Valjeva u proteklih godinu dana, ali i rešiti nedoumice šta su nacionalne institucije uradile po tom pitanju kao i uticaja aerozagađenja na naše zdravlje, kao najvažnije komponente. Nakon toga, održaćemo panel na temu “industrijsko zagađenje” sa predstavnicima EKOblok mreže i upotpuniti sliku koja dolazi iz cele Srbije. Treći blok smo posvetili edukativnom sadržaju kroz dve radionice namenjene lokalnim medijima koji poseduju svoje veb stranice, ali i organizacijama civilnog društva, na kojima ćemo uspostaviti naš mehanizam- od prikupljanja podataka o kvalitetu vazduha, do emitovanja istih putem aplikacjie xEco vazduh, u realnom vremenu, po EU indeksu kv. Vazduha“, navode organizatori.
Ulaz na događaj je besplatan! Za učešće na radionicama neophodna je prijava putem veb stranice irevolucija.net

1 comment on “IRevolucija-Climathon

  1. Miki

    Sa informatike na klimatske promene. Takav salto mortale nije uradila ni Greta Tunberg. Bitno je samo šta se „prodaje“.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.