Gradonačelnik ugostio prvaka Evrope u poznavanju saobraćaja

Viktor Simeunović, učenik Osnovne škole „Milovan Glišić“ iz Valjeva, bio je deo četvoročlane reprezentacije Srbije koja je osvojila prvo mesto u konkurenciji 19 zemalja na Evropskom prvenstvu u poznavanju saobraćaja, održanom u Baru, u Crnoj Gori, od 22. do 25. septembra.

Sa Viktorom u timu bili su dečak i devojčica iz Omoljice, kao i devojčica sa Novog Beograda.

Viktora Simeunovića i njegovu nastavnicu Biljanu Đurić, ugostio je u svom kabinetu gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković, koji je želeo da upozna dečaka koji je najbolji način predstavio svoju državu i svoj grad.

„Ponosan sam na tvoj rezultat i čestitam ti na osvojenoj medalji. Na najbolji način si predstavio svoju zemlju i svoj grad. To je zaista veliki rezultat i podstrek svima da se uključe još više u to takmičenje. Drago mi je kada naši sugrađani postižu rezultate, ja ti želim da nastaviš da se baviš onim što voliš, a Grad će uvek biti tu da pomogne koliko može“, poručio je gradonačelnik Gojković.

O svojim iskustvima iz Bara, govorio je Viktor Simeunović, koji je naglasio da je bila jaka konkurencija, među kojima su se izdvojili takmičari iz Letonije i Češke.

„Bilo je odlično, takmičili smo se sa decom iz 19 država, što znači da je konkurencija bila baš ogromna. Bilo je mnogo prepreka i morali smo da budemo veoma koncentrisani“, ispričao je Viktor.

Prema rečima nastavnice Biljane Đurić, težina ovog evropskog takmičenja je ogromna, jer deca, da bi se uopšte plasirala na taj nivo nadmetanja, najpre treba da ostvare odličan plasman na opštinskom, pa na okružnom, a zatim i na republičkom nivou. Na Prvenstvo Evrope idu četiri učenika koja na republičkom takmičenju osvoje prvo ili drugo mesto.

Projekat Ministarstva prosvete i Auto-moto saveza da se u Srbiji organizuju takmičenja u poznavanju saobraćaja traje već 55 godina, a ove godine je održano 36. Evropsko prvenstvo.

Grad Valjevo

 

 

 

 

 

4 comments on “Gradonačelnik ugostio prvaka Evrope u poznavanju saobraćaja

 1. Dragan

  bravo za gradonacelnika sto je i pored brojnih obaveza ucinio cast i ugostio dete kome ce ovaj susret ostati u secanju ceo zivot

  Reply
  1. Poruka za bota

   Dragane, legendo, lepo je što je gradonačelnik primio ovo divno i uspešno dete, ali treba pohvaliti dete, a ne gradonačelnika. Dete je postiglo jedan lep uspeh, a gradonačelnik mu je ukazao pažnju i poštovanje, pa je iskoristio i priliku da se slika pored nekoga ko je uspešan!!!

   Reply
  2. Pjerili

   Poštovani,
   Naučite g-din Dragane da cenite znanje, i znanje sa kojem je na takmičenju Viktor postao EVROPSKI PRVAK. Znanje pripada sistemu vrednosti a Vaš komentar gde pripada nek proceni javnost.

   Reply
 2. Semafor

  Trebao ga je predstaviti „inzenjerima“ koji vode saobraćaj u gradu, mozda bi nesto naucili od ovog momka

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.