Prvih 100 godina Poljoprivredne škole – Svečana akademija

Škola, čiji je maturant, između ostalih, bio i akademik i bivši predsednik Jugoslavije Dobrica Ćosić, Poljoprivredna škola sa Domom učenika  danas je Svečanom akademijom obeležila 100 godina postojanja.

Kroz prvih sto godina postojanja i sam istorijat u podzravnom govoru prisutnima je govorio direktor škole Milan Gajić koji je na kraju obraćanja konstatovao i da brojne uspešne godine donose i veliku odgovornost.

„Brojna priznanja , nagrade, uspesi naših učenika kroz generacije velika su obaveza i odgovornost za sve buduće generacije“, rekao je izmedju ostalog Gajić.

Svečanosti je prisustvovala i ministarka prosvete Slavica Djukić-Dejanović koja je najavila dalju podršku radu škole.

„Za izuzetan doprinos u obrazovanju ovoj školi ministarstvo prosvete već je dodelilo Svetosavsku nagradu. Ne smemo zaboraviti da je Poljoprivredna škola dala veliki doprinos unapredjenju poljoprivrede valjevskog kraja i , društva u celini. Tokom svih godina rada škola se razvijala i prilagodjavala svoj rad potrebama učenika, želim da naglasim da će i u daljim naporima da održi visok standard i kvalitet rada imati punu podršku ministarstva prosvete“, rekla je izmedju ostalog ministarka Djukić-Dejanović.

Da je svih ovih godina nemerljiv doprinos poljoprivrednom razvoju valjevskog kraja dala Poljoprivredna škola potvrdila je i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

„Ministarstvo  snažno  i možda više ngo ikada podržava sve svoje poljoprivredne proizvodjače  i prepoznali smo u vama kapacitet koji je u daljem razvoju neophodan . Treba da nastavite ovim putem i dalje. Mi smo mogu skromno da kažem izveli jednu revoluciju u poljoprivredi, digitalizovali smo ovu oblast i ja vam želim da u svom daljem radu imate neprestane revolucije koje donose dobrobit ovoj zajednici“, rekla je ministarka obraćajući se učenicima i zaposlenima škole.

Valjevo je ponosno što ima jednu ovakvu školu, poručio je gradonačelnik Valjeva  Lazar Gojković. „Ova škola , svima je dobro poznato već postiže značajne i vredne rezultate i ti dosadašnji rezultati me uveravaju da će i u budućnosti biti tako. Želim Vam još puno vrednih priznanja  i mnogo uspeha u daljem radu“, rekao je gradonačelnik Gojković.

Na Svečanoj akademiji povodom 100 godina postojanja Poljoprivredne škole sa Domom učenika u Valjevu dodeljene su i zahvalnice  predstavnicima ministarstva prosvete i poljoprivrede , Školske uprave Valjevo, Grada Valjeva , vladiki Isihiju i predstavnicima Policijske uprave Valjevo, kompanijama Europrom i Ingrap omni.

 

4 comments on “Prvih 100 godina Poljoprivredne škole – Svečana akademija

  1. Valjevac

    Mene bi bilo sramota da se slikam sa pomoćnim trenerom i da slušam njegov prazni govor. A VAS?

    Reply
    1. Dule

      Dotični „pomoćni trener“ je konačno ponovo Valjevo učinio vidljivim po brojnim dobrim projektima na karti Srbije. Ako ste zaboravili, tu su tri nova postrojenja (dve potpuno nove fabrike), kilometri i kilomentri asfaltiranih i, kako to struka kaže, rehabilitovanih, ulica i puteva, podržavanje vrednih kulturnih manifestacija, u poslednjih nekoliko godina nezapamćena budžetska sredstva podrške poljoprivrednicima, završetak izgradnje zgrade gerontološkog centra kojeg su drugi ostavili da propada, obnova stare šeste škole u dva nova vrtića koja se privodi kraju i početak izgradnje još jednog objekta vrtića kojim se gotovo sigurno skoro u potpunosti rešava problem velikog broja dece koja do sada nisu mogla da se upišu u vrtić. Za jednog „pomoćnog“, malo li je?

      Reply
  2. Mila

    Sa ponosom mogu reci da sam i ja bila učenik ove skole, gde sam stekla mnogo znanja koje sam kasnije primenila i nadogradila kroz dalje skolovanje. Ova skola je ponos Valjeva, a i Srbije mogu reći slobodno, primer dobrog obrazovanja i primene znanja kroz praktičnu nastavu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.