Obaveštenje o besplatnoj vakcinaciji, sterilizaciji i čipovanju pasa

Grad Valjevo je planom budžeta za 2023. godinu opredelio sredstva u iznosu od 2.500.000 dinara za realizaciju besplatne usluge vakcinacije, sterilizacije i čipovanje pasa, a u cilju sprovođenja kontrole populacije pasa na teritoriji grada Valjeva.

Vlasnici pasa koji imaju nečipovanog, nevakcinisanog ili nesterilisanog psa, imaće priliku da u saradnji grada Valjeva sa ovlašćenim „Veterinarskim centrom Valjevo“ i grupe ponuđača dobiju besplatan tretman vakcinacije, sterilizacije i čipovanja svog kućnog ljubimca, što će uz stručne preglede, uputstva i savete obezbediti psima kvalitetniji i zdraviji život.

Ova metoda, u kombinaciji sa sankcionisanjem neodgovornog vlasništva, čime se takođe sprečava dotok novih pasa na ulice ili ruralna područja, direktno utiče na kontrolisanje populacije pasa, njihovog ponašanja i suzbijanja štete koju uzrokuju kako na gradskom, tako i na seoskom području.

Prijave za ovu besplatnu uslugu vakcinacije, sterilizacije i čipovanja pasa se podnose na Pisarnici Gradske uprave grada Valjeva (šalter 2,3 i 4) do 30. novembra 2023. godine.

Prijave se podnose na propisanom obrascu sa ličnim podacima vlasnika i podacima o vlasničkom psu (uz prilog kopije lične karte ili čitača elektronske lične karte vlasnika).

Obrazac za prijavu može se preuzeti na zvaničnoj internet prezentaciji grada Valjeva: www.valjevo.rs .

 Grad Valjevo

1 comment on “Obaveštenje o besplatnoj vakcinaciji, sterilizaciji i čipovanju pasa

  1. Milos

    na sta vi bacate moje pare od poreza. Neverovatno! Ovaj deo pogotovo mi se dopada „kombinaciji sa sankcionisanjem neodgovornog vlasništva“. Cista neistina! Sankcionisati znaci potvrditi, dati odobrenje z anesto, pohvaliti. Nema veze sa recju sankcije (pogledai Pravopis srpskog jezika).

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.