Nikad bolje – novih dvadeset dva odličja za bicikliste Sputnjik-Met na državnim prvenstvima

Mladi takmičari BK Sputnjik-MET Valjevo, nastavili su sa dominacijom na srpskim drumovima i to osvajanjem 22. medalje na ovogodišnjim državnim prvenstvima u drumskom biciklizmu – brdsko i kriterijum.

Jedanaest medalja  odvojeno je na brdskom prvenstvu koje je održano na Divčibarama. Šampioni države su kadetkinja Nikolija Kulinčević, mladja kadetkinja Mila Starčević, stariji poletac Filip Vukmir i mladji poletarac Vojin Popović. Srebrne medalje osvojili su kadet Igor Davidov, stariji poletarac Lazar Angelovski i mladji poletarci  Luka Simović i Djurdja Nedeljković, dok su se na treći stepenik pobedničkog postolja popeli  poletarka Natalija Kulinčević, stariji poletarac Jovan Starčević i mladji poletarac Toma Starčević.

Na popodnevnom prvenstvu Srbije u kriterijumskoj vožnji ulicama Valjeva, sjajni takmičari BK Sputnjik-MET na ovom takmičenju su osvojili još 11 medalje i to 4 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane.

Titulama državnih prvaka okitili du se Mila Starčević, Filip Vukmir, Vojin Popović i Djurdja Nedeljković, vicešampioni su Nikolija Kulinčević i najmladji učesnici šampionata – Petar Damnjanović i Jovana Jelić.

Bronzane medalje osvojili su Igor Davidov, Lazar Angelovski, Natalija Kulinčević i Toma Starčević.

Ostalih dvadeseak takmičara BK Sputnjik-MET su se na ovim trkama plasirali izmedju četvrtog i desetog mesta čime su dokazali apsolutni dominaciju najboljeg valjevskog biciklističkog kluba u Srbiji.

Sve ovo je lepa uvertira za MTB Kup Srbije koji će se 17.09.2023. godine u organizaciji BK Sputnjik-MET održati na stazi u blizini crkve u Babinoj Luci na kojem će učestvovati svi naši najbolji takmičari, pa je ovo ujedno i poziv da naši sugrađani od 11.00 pozdrave i podrže najbolje bicikliste u zemlji.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

1 comment on “Nikad bolje – novih dvadeset dva odličja za bicikliste Sputnjik-Met na državnim prvenstvima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.