14.protest „Valjevo protiv nasilja“

Večeras sa početkom u 19 časova, na Gradskom trgu u Valjevu biće održan 14. protestni skup “Valjevo protiv nasilja“. Prvi čovek Valjevskog pokreta otpora na društvenoj mreži fejsbuk uputio pitanje liderima  opozicije u Beogradu vezano za istaknute zahteve :“U čije ime?“

Na Gradskom trgu građanima će se kao govornici obratiti  Vesna Marković i Aleksandar Dovečer, najavljuju iz Valjevskog pokreta otpora .

„KAD NEĆE NIKO, JA ĆU DA PITAM…

Zanima u čije su ime organizatori protesta u Beogradu (parlamentarna opozicija) predali zahtev Nepomeniku za raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora i zahtev RTS za paritetnu raspodelu minutaže?
Da li to znači da imamo nove zahteve na protestu „Srbija protiv nasilja“ ili su organizatori odustali od onih postavljenih u maju mesecu?
Niko od nas građana nije izašao na ulicu da se dopisuje sa bandom i da ih nešto moljaka već da ih nateramo da ispune zahteve!“, objavio je na društvenoj mreži fejsbuk Branko Ivković iz Valjevskog pokreta otpora.

 

6 comments on “14.protest „Valjevo protiv nasilja“

  1. Sima

    Mnogo mi je žao što u Valjevu nema ozbiljnih političara, jer ovi ljudi koji organizuju protest definitivno to nisu. Isto je i u Srbiji! Jednostavno, u pitanju su fini, obrazovani, uglavnom normalni i porodični ljudi, koji su opravdano nezadovoljni stanjem u društvu, ali koji nemaju kapacitet ni u svojim poslovima ni u politici da urade nešto veliko! Oni ne shvataju ključnu stvar! Oni prikazuju da je u Srbiji potpuna propast, diktatura, da se sve urušilo, a nije tako! Trebalo bi da prestanu da koriste taj narativ i da zapravo kritikuju ono što je zaista za kritiku- kriminal, korupcija, nesposobnost pojedinaca koji vode preduzeća i ustanove, sumanute populističke mere, dakle konkretne stvari! Da se manu teških reči, pretnji, jurenja po ulicama, da prestanu da spominju Vučića, ali zato da ukazuju na nesposobnost svih oko njega. Prosto sam zapanjen kako niko nema osećaj da je većina građana nezadovoljna, ali da ovakva politička borba nije način. Još sada prete radikalizacijom protesta. To će ispasti tako naivno i smešno, da će za godinu, dve odložiti ozbiljne promene i šanse opozicije na narednim izborima.

    Reply
    1. Miki62

      Apsolutno se slažem sa Simom, uz jedan dodatak. Ja još ne znam šta bi opozicija uradila da osvoji vlast? Šta bi sa Kosovom, šta sa EU, šta sa privradom, šta sa kursom, kakvi bi bili porezi, šta bi gradili… Niko o tome ne govori, a morali bi, kada bi poštovali svoj narod i svoje potencijalne glasače. Samo lupaju, ko mi u šerpe devedesetih. A vremena su se promenila.

      Reply
  2. DraganJ

    Mora da se pojave ličnosti od autoriteta, integriteta koji će privući sve one koji su nezadovoljni, a ima nas mnogo, dovoljno mnogo, ovi što se pojavljuju nisu to. Uz sve poštovanje, nisu. Kao prvo da bezuslovno uvere radničku klasu i uliju bezuslovno poverenje iste, koja je prevarena, od miloševićevskog, „žutog“ i „naprednjačkog režima.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.