Brnabić: Nećemo odustati od vizije za Valjevo

„Nećemo odustati od Valjeva , imamo ambiciozne planove i istrajaćemo u tome“, poručila je Valjevcima premijerka Srbije Ana Brnabić .

Nakon tri velike investicije u Valjevu,Hansgrohe, Bizerbe i treće hale Hisens Gorenja ,  premijerka Srbije Ana Brnabić najavila nastavak ulaganja:

„Moramo da završimo brzu saobraćajnicu i spojimo sa auto putem Miloš Veliki, moramo da uradimo gasifikaciju i povežemo Valjevo na gasnu mrežu, uradimo novu sportsku halu. Završili smo Gerontološki centar i čekamo upotrebnu dozvolu . Moramo da uradimo i opštu bolnicu u Valjevu u koju planiramo da uložimo dodatnih 110 miliona evra . Valjevo je grad velikih potencijala, prelep grad. Jedan od najlepših gradova Srbije i zahvaljujući brzim trakama , auto putu Miloš Veliki i obilaznici koja će spojiti privrednu zonu neće postojati nijedan razlog zašto neko ko živi u Beogradu ne dodje i radi u Valjevu. Kada imate kvalitetnu infrastrukturu takve stvari su moguće , a primeri za to postoje svuda u svetu. Valjevo neće imati problema sa radnicima“, najavila je premijerka .

Ona kaže da su u Valjevu u poslednjih pet godina prosečne zarade povećane preko 75%, a da sa druge strane nijedna cena nije toliko „skočila“, niti je inflacija zabeležila takav rast.

„Posao vezan za gasifikaciju je u toku. Rešavamo imovinsko-pravne odnose i ogroman je to problem, sve veći za sve projekte i kapitalne investicije i zbog toga toliko kasni i brza saobraćajnica, ali Srbija gas radi na tome. Sklapamo finansijsku konstrukciju i ne odustajemo od toga. Valjevo je jedan od 10 najzagadjenijih gradova u Srbiji. Osnovali smo Radnu grupu i krenuli da menjamo energente sa mazuta i uglja na drvnu sečku. U ovom trenutku je otvoren poziv za subvencije za menjanje energenata za kućna, individualna  ložišta kao i za energetsku sanaciju tako da je i to jedan deo koji će uticati na kvalitet vazduha u Valjevu“, najavila je Brnabić.

Premijerka je navela i da je do sada uradjen projekat rekonstrukcije merno regulacione stanice sa izgradnjom toplovoda i prelaz sa mazuta na gas u Toplani čija je  vrednost radova bila 103,6 miliona od čega je ministarstvo ekologije investiralo 80 miliona dinara,a  grad Valjevo 23,6 miliona. Ona je podsetila i da je uradjena rekonstrukcija kotlarnice u kasarni Živojin Mišić koja je sada priključena na Toplanu .

„Kada je ekologija u pitanju imamo i čišćenje deponija : Dupljaj , Golubac, Divčivbare , Divlje brdo, Radjevo selo , Kamenitovac , Sedlari, Veselinovići. Loznički put, Senjevac na putu za Gornju Bukovicu. Takodje uloženo je u sanaciju divljih deponija izgradnjom eko parkova ukupne vrednosti 15 miliona dinara.Da li možemo sve ono što nije radjeno 70 godina odmah da promenimo? To je nemoguće. Zato idemo što bi se reklo, ciglu po ciglu do rezultata“, navela je Brnabić.

10 comments on “Brnabić: Nećemo odustati od vizije za Valjevo

  1. Drug Crni

    Priče za malu decu!! Kad odemo u prodavnicu i kad otvorimo novčanik ,to pokazuje stanje u kojoj zemlji živimo.Ako imamo parizer za doručak a za ručak i večeru,to presednik nije objasnio!!

    Reply
  2. XYZ

    Ja bih voleo da premijerki poraste 75 posto! Počeo sam da radim 2016 godine i imao platu u javnom sektoru 33.000.Sada imam 41.000.Koliko je to posto??A struja, voda đubre, hrana……? Koliko je to posto poskupelo? Moja žena ode na pijac sa 2000 i donese sve u jednoj kesi.Pre tri godine od tih para mogli smo da živimo 7 dana.To vam je, sve u svemu, seci uši krpi d..e

    Reply
    1. Dragan

      ako vam se nesvidja u javnom sektoru vi napustite. ima ljudi koji su zainteresovani i cekaju da se uprazni mesto

      Reply
  3. Sinter

    Nije opasno jesti parizer jedanput ali ga jesti svaki dan je jako opasno čak i po kerove

    Reply
  4. Mićulence

    Da li možda nije trealo uraditi auto put sa 4- trake kada ovi iz Beograda navale da rade u Valjevo? Da se odmah otkrije ko to srpečava našu Anu u realizaciji vizije za Valjevo! I da se strogo kazni! Bravo Ana, junakinjo naša!

    Reply
  5. Sladjana

    Sto pre odustanete bice bolje i za Val;jevo i za Vas. Je cega god ste se dohvatili upropastili ste vise nego turci, Nemci i nato zajedno, a u Valjevu pocev od Vistada (gde radnici rade u nenormalnim uslovima izlozeni svakodnevnom sikniranju i bahatosti, a pare idu tatama) pa nadalje. Ne moze se buducnost i razvoj gradiiti na kupljenim diplomama poltronstvu , nestrucnosti bahatosti neznanju. Vi promovisete sve za sta se u normalnim zemljama ide na robiju. Cak je Zimbave pohapsio sve sa laznim diplomama i one koji sut o omogucili. SAMO NAS LUSTRACIJA SPASAVA

    Reply
  6. Mod

    Javlja joj se kao Ljubiši Trgovčeviću, a od rada i rezultata ništa. Nego ne reče, je li vratila Jovankinu vilu vlasniku?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.