Poreska uprava u Valjevu za vreme Tešnjarskih zatvorila pet objekata

Poreska uprava RS počela je  ažurniju kontrolu rada objekata na manifestacijama u Srbiji. Kako se navodi na sajtu Poreske uprave, u Valjevu za vreme Tešnjarskih večeri je zatvoreno pet objekata.

Za mnoge je u Valjevu bilo iznenadjenje kada je na samom početku Tešnjarskih večeri jedan od postavljenih privremenih objekata za prodaju roštilja bio zatvoren . Svi prolaznici mogli su da vide obaveštenje da je objekat zatvoren po rešenju Poreske uprave. Po informacijama iz PU u Valjevu je zatvoreno čak pet objekata.

Na sajtu Poreske uprave se navodi da su u Srbiji izvršene  102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja i zbog utvrđenih nepravilnosti neizdavanja fiskalnih računa u 66 slučajeva izrečena je zakonska mera zabrane obavljanja delatnosti (64,71%).

„Samo u toku proteklih vikenda, na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvilu u Nišu, Tešnjarskim večerima u Valjevu i Danima piva u Zrenjaninu izvršeno je 19 kontrola i tom prilikom, usled utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti. U Guči i Valjevu zatvoreno je po pet objekata, u Zrenjaninu četiri i u Nišu dva“, navodi Poreska uprava.

Poreska uprava navodi i da  zahvaljujući alatima novog modela fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Republici. Na taj način, uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, u mogućnosti je da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze.

Inspektori Poreske uprave Republike Srbije kontinuirano sprovode brojne kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja u skladu sa propisima koji se odnose na novi model eFiskalizacije. Ovim kontrolama, tokom ove godine, obuhvaćeni su i obveznici koji su uzeli učešće na brojnim turističkim, kulturno-umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama.

 

 

7 comments on “Poreska uprava u Valjevu za vreme Tešnjarskih zatvorila pet objekata

  1. Nikola

    Idite do Turske pa vidite da li cete da dobijete neki racun, ubise se od para od turista. Ovo samo u Srbiji ima, da cela zemlja radi da nahrani drzavne sluzbenike!

    Reply
  2. Živojin

    Ako u marketima i prodavnicama na paradajiz plate 20% poreze,zašto to ne važi za švercere na pijaci i ko drže tezge.Koji kupuju i preprodaju proizvode.

    Reply
    1. Nedzad

      Zato sto taj posao rade ljudi iz krimigeno sredine,kako se priča jedan covek daje velikom lancu marketa voće i povrće sve preko p.g i tako vrsi utaju poreza u ne tako malim ciframa novca

      Reply
    2. Zoki

      Zato sto ti koji swercuju voce i povrce obicno su iz krimigene sredine jedan svercer preko pg domacinstva prodaje jednoj valjevskoj trgovini i tako vrsi utaju poreza, molim nadlezne da ispitaju ulaz vocki u trgovine

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.