Koncert Maksima Dijega Pužola

Muzička škola „Živorad Grbić“ poziva Vas na koncert Maksima Dijega Pužola, koji će se održati u utorak, 22. avgusta, u 19 časova u svečanoj sali.

Pužol je jedan od najvažnijih gitarista i kompozitora u Argentini, sa značajnim brojem dela za gitaru solo i gitaru u ansamblu. Svoj prvi koncert izveo je sa devet godina, a samo nekoliko meseci kasnije napisao je svoju prvu zambu. Nastavlja muzičko obrazovanje sa Alfredom Visentom Gaskonom na Muzičkom konzervatorijumu „Huan Hose Kasto“ u Buenos Ajresu. Njegov kompozicioni stil odražava želju za stvaranjem spoja tradicionalne argentinske tango muzike i formalnih klasičnih pojmova.

Maksimo Dijego Pužol je gostujući predavač u ovogodišnjem izdanju „Letnje škole gitare“ u Petnici, čiji su osnivači gitaristi Stevan Jović i Jelena Lukić.

Na koncertu će biti dela Pužola, Gardela, Ramireza i Pjacole.

 

2 comments on “Koncert Maksima Dijega Pužola

  1. Smilja

    Bravo! Svaka čast.
    A eto prilike da se lepa sala Muzičke škole iskiristi i za održavanje drugih sadržaja (pozorište, jazz, film, tribine, promocije). A zašto?
    Danas neko ispriča priču u kafiću, u koju baš i ne verujem, ali hajde, da će se taj Abraševićev pozorišni festival ove jeseni održati u Mionici? Pa da li je moguće da jedna manifestacija grada Valjeva bude premeštena iz Valjeva u Mionicu zbog renoviranja sale Centra za kulturu? Sada će i Valjevski Džez festival da bude održan u Ljigu, pa… Strašno da strašnije ne može biti.

    Reply
  2. Zoran

    Kuknjáva oko 100.000,€ za Tešnjarske večeri sa preko 70 programa u 7 dana, kao i za 8.000,€ za Kancelariju za mlade, a u mladost se kunemo još iz Titinog vremena, zanimljivo…
    E zato ispod radara prolaze, nešto jeftinije, manifestacije koje, u suštini, ne koštaju mnogo – skoro ništa, al’ dinosaurusi, kulturni poslenici koji ih organizuju – njih 2-3 uvek lepo prođu sa po 4.000,-5.000,€ u svojim džepovima… Valja platiti letovanja i druge porodične zahebancije.
    Prva manifestacija koja nam hrli u zagrljaj je Abro fest, pa Čvarkijada, pa VA Jazz Fest, pa…
    Prva u zagrljaju koštaće oko 20.000, € a svi rade za đabe, osim 2-3 „umetnika“, i još sva ta lova ide preko dve Mioničke agencije za nekih 7 do 10% provizije.
    Ma ni to nije problem, ali zašto da se Varošici i nekim Varošanima puni budžet, koje Opštinski koje lični, a Valjevu 🖕?
    Nego daj da se to malo obrati pažnja ko, šta, kako i koliko radi po tim manifestacijama, koje uglavnom koštaju i samo koštaje građane Valjeva uz minimalnu pomoć Republike. A direktor Abraševića ćuti, trebuje lovu i plaća račune po nalogu Antonića i Mioničanina. dosta je više toga. Uzimaj stvar u svoje ruke već jednom.
    Pa jošte i 🍒 na vr’ torte: da se ove godine Pozorišni fest organizuje u Mionici. ‘de će vam duša Brankić i Trifune?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.