POKS: Ne skrnavite dodatno to sveto mesto, zar vam rušenje nije bilo dosta?

„Organizatori koncerta Zdravka Čolića planiranog za 11. avgust u okviru Tešnjarskih večeri moraju bezuslovno da odrede drugu lokaciju za taj koncert“ poručuju iz Gradskog odbora POKS Valjevo, a njihovo saopštenje izdato ovim povodom prenosimo u celosti:

„Mesto sa kojeg je slavna i nikada poražena Drinska divizija krenula u svoj pobedonosni put za odbranu i oslobođenje Srbije; Mesto na kome su bile kasarne slavnog 17. Pešadijskog puka koji je delovao u okviru Drinske divizije; Mesto koje je bilo prva i najveća rezervna  vojna bolnica u vreme kada je od tifusa u njoj preminulo na hiljade srpskih boraca i civila a mnogi su tu i pokopani; Mesto na kome je svoju plemenitu srpsku dušu ispustila najveća srpska slikarka Nadežda Petrović koja se kao dobrovoljac priključila Srpskoj vojsci i tu na tom mestu lečila obolele od tifusa sve dok i sama nije obolela i zajedno sa ratnicima koje je lečila tu umrla; Mesto na kome se, pored velelepnih kasarni koje su same po sebi bile arhitektonski biser, nalazila i srpska pravoslavna crkva ne može biti mesto na kome će srpska omladina igrati i pevati uz veliku zvezdu Zdravka Čolića.

Radujemo se gostovanju Zdravka Čolića u našem gradu, ali verujemo da je dobro za njegovu publiku, koju čine potomci junaka i mučenika koji su ostavili svoje kosti na mestu kasarni 17. Pešadijskog puka, da se ta zabava premesti sa ovog svetog mesta na neku drugu prikladnu lokaciju. Verujemo da je to dobro i za Zdravka Čolića, jer nije dobro da pri kraju svoje duge i besprekorne karijere doživi da bude optužen za ponižavanje i skrnavljenje jednog mesta koje treba da bude svetilište. Verujemo i to, da kada Čolić sazna ove činjenice o mestu koje je planirano za održavanje njegovog koncerta, da će i on podržati ideju o izboru neke prikladnije lokacije.

Ako organizatori koncerta i Gradsko veće u najkraćem roku ne prihvate ovo naše dobronamerno upozorenje, potrudićemo se da popularni pevač sazna sve o mogućim izazovima i problemima ako njegov nastup bude održan baš na tom najavljenom mestu.

Verujemo da organizatori koncerta nisu upoznati sa istorijatom mesta na kome planiraju koncert Zdravka čolića pa im se sve može odbiti na neznanje i površnost. Međutim, ako posle ovog našeg upozorenja budu istrajavali na pomenutoj lokaciji, sigurni smo da se radi o perverziji i satanizmu koji vrlo podseća na najcrnje Titove ubice koji su u takozvanim “ levim skretanjima“u Crnoj Gori, kada bi pobili najuglednije Srbe domaćine i solunske ratnike, terali njihovu rodbinu da oko svojih mrtvih Glava porodica igraju kolo“, navedeno je u saopštenju Gradskog odbora POKS Valjevo.

8 comments on “POKS: Ne skrnavite dodatno to sveto mesto, zar vam rušenje nije bilo dosta?

 1. Dragan

  u italiji drze koncerte u koloseumima gde su ubijani robovi a vama smeta koncert u kasarni.

  Reply
  1. Мод

   Увек ми се допада Ваш сарказам, али овај коментар није примерен.

   Reply
 2. Јоца

  Млади фићфирићи не познају свој град и његову богату историју. Трчали за лоптом и лактали се да преко политике живе лагодно. Брука за овај град.

  Reply
 3. Valjevka

  Ovo što ste napisali su nevidjena gluposti. Vama je stalo samo do toga da minirate sve što se uradi ili uradilo za ovaj grad i gradjana. Kome još može da smeta koncert u kasarni? VAMA!!!. Molim vas, pa svi ti borci i heroji su se borili da njihovoj i našoj omladini bude bolje. O nevidim razlog za ovakvo vaše ponašanje. Sramite se pred ovim gradom, pred našom i svojom decom. Za ovakve izjave spreman je samo POKS.

  Reply
  1. Покс Ваљево

   Уз дужно поштовање, управо зато што су се борили да нама буде боље, ми и минирамо тај концерт. Наши преци нису заслужили да играмо и певамо по месту где су душу Богу дали.

   Reply
 4. Konrad

  “Valjevka“ , šta to nalupa majke ti glupave, što te rodila tolikog debila!
  Pojma ti nemaš ni o kakvim patriotskim vrednostima, junaštvu i stradanju,
  a , nadasve o poštovanju seni slavnih predaka!
  Tvoji životni dometi su rialiti ZADRUGA, FARMA, i muzika “Srbske majke“, jbmti…
  Za tebe su Bunga, Bunga, Sodoma i Gomora…

  Reply
 5. Doric

  Početnih nekoliko rečenica ovog saopštenja i može da prođe kao neki vid apela, ali vrlo brzo i neslavno je pred sam kraj skliznuo u tekst nedostojan jedne političke organizacije.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.