Lokalni Front VA: Ružičasti SNS, ružičaste Divčibare

Iz Lokalnog Fronta Va poručuju da umesto da se kažnjavaju zagađivači divčibarskih voda, lokalna vlast putem nacionalnih medija plasira šarene laže o Divčibarama. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

„Posle prijave ekološkoj policiji koju je podneo Lokalni front, zbog enormnog izlivanja fekalnih voda u reku Belu Kamenicu i zaštićeno područje „PIO“ Maljen, reakcija nadležnih bila je munjevita. Pomislićete da su nadležne gradske inspekcije zatvorile bar jednog velikog zagađivača divčibarskih voda, ali, na žalost, nećete biti u pravu.

Posao naših vrednih inspektora preuzela je rialiti-televizija sa ružičastim naočarama i poklonila nam okruglo pet minuta šarene laže o Divčibarama. Najbitniju poruku čuli smo već u četrdeset petoj sekundi  od člana gradskog veća, Vladice Blagojevića da je izvesni predsednik Aleksandar „bio ovde pre otprilike neke dve godine i primetio da infrastruktura fali Divčibarama“,  da je „obećao dosta tada“ i tako dalje, i tako dalje…

Žao nam je g. Blagojevića i svih ostalih članova gradskog veća na čelu sa gradonačelnikom g. Gojkovićem. Ako njima neki potpuno nenadležni predsednici moraju da otvore oči i obaveste ih o nedostacima divčibarske infrastrukture, onda je odista krajnje vreme da pokupe svoje krpice i prestanu da se igraju po kabinetima u Karađorđevoj 64!

Za razliku od njih, Lokalni front Va je, ne čekajući predsednike, na ove nedostatke počeo da upozorava pre pet godina. Pre nekoliko dana  objavili smo i detaljnu analizu tužne istorije prčkanja vlasti Srpske napredne stranke po divčibarskoj kanalizaciji u 2018. i 2019. godini. Građane Valjeva i Srbije „projekti“ u izvođenju administracije Slobodana Gvozdenovića i preduzeća „Ingrap-Omni“ stajali su tada skoro 42 miliona dinara, bez poreza na dodatu vrednost.

Rezultat?

Na samom početku bajke o Divčibarama na TV Pink čusmo da je opet „u pripremi projekt izgradnje kanalizacije“. Ni slova o odgovornosti onih „pre nas“ koji su jednom već izgradili, rekonstruisali i naplatili kanalizaciju?

Detalje o „pripremi“ projekta izgradnje kanalizacije „Pink“ nije ponudio, ali su drugi detalji sasvim jasni: pre svega ko je u najvišim izvršnim organima grada Valjeva odgovoran za sprovođenje politike koja je za samo tri godine dovela do ekološke katastrofe na Divčibarama i nesagledivih posledica i po buduće generacije.

Posledice „rada“ g. Gojkovića, g. Blagojevića i onih u gradskoj upravi vidljive su na Divčibarama: jedno od najlepših izletišta Srbije, nekada priznata vazdušna banja, danas je svake druge, samo ne ružičaste boje…“, navedeno je u saopštenju Lokalnog fronta VA.

4 comments on “Lokalni Front VA: Ružičasti SNS, ružičaste Divčibare

  1. Dragan

    vama smeta sto se na divcibarima gradi i sto su sposobni ljudi zaradili dobre pare. ko vsm je kriv sto niste imali viziju pa da i vi kupite nesto jeftino i sad bi zaradili dosta

    Reply
  2. Doris

    Ni reči o tome šta bi LF uradio po pitanju adekvatnog infrastrukturnog opremanja na Divčibarama? Pozdravljam to što su se obratili organizacionoj jedinici MUP-a za zaštitu životne sredine; prijavljivanje događaja koji bi mogli da poprime obrise ekoloških akcidenata je jedan od načina sprečavanja da oni poprime obrise katastrofe i jedan od načina sprečavanja daljih ugrožavanja životne sredine. Međutim, mislim da građane Valjeva interesuje šta bi LF uradio, da se danas-sutra nađe na rukovodećim mestima u gradu, po pitanju infrastrukturnog opremanja Divčibara. Kako bi oni obezbedili da Divčibare budu i ostanu važna vazdušna banja i prirodna oaza mira, a da pritom stanovnicima budu obezbeđena prava na nesmetano snabdevanje vodom, na kvalitetu saobraćajnu povezanost sa okolnim mestima i tome slično.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.