Otvorena savremena kantina za zaposlene fabrike Gorenje Valjevo

Nova kantina značajno unapređuje radne uslove i osigurava zdravlje i zadovoljstvo zaposlenih

Vodeći računa o svojim zaposlenima i poštujući visoke standarde poslovanja, Gorenje Valjevo otvorilo je novu kantinu za sve svoje zaposlene. Ovaj projekat, za koji je uloženo više od 700.000 evra, ima za cilj poboljšanje uslova rada zaposlenih i stvaranje boljeg radnog okruženja, a realizovan je uz podršku kolega iz Gorenje Gostinstva iz Slovenije. Otvaranjem kantine posao je već dobilo i 30 ugostiteljskih radnika različitih profila.

Kantina je izgrađena u okviru nove fabričke hale Valjevo 3 i opremljena je najsavremenijim kuhinjskim aparatima i uređajima koji ispunjavaju najviše tehnološke standarde i normative u pripremi kvalitetnih, ukusnih i zdravih obroka. Kapacitet kantine omogućava pripremu preko 3.000 obroka dnevno, a posvećeni tim stručnjaka, uključujući kuvare, poslastičare i pomoćno osoblje, trudiće se svakodnevno da zaposleni budu zadovoljni raznovrsnom i kvalitetnom ponudom. Zaposlenima će svakodnevno biti dostupno sedam različitih menija, prilagođenih nutricionističkim i kalorijskim potrebama, kao i lokalnim običajima, zdravstvenim potrebama zaposlenih i savremenim trendovima u ishrani.

Otvaranje kantine je još jedan u nizu primera uspešne saradnje menadžmenta fabrike sa sindikatom. „Ova kantina je rezultat kolektivnog zalaganja za unapređenje radnih uslova, kao i dogovora i saradnja između menadžmenta i sindikata. Izuzetno nam je drago što je naša inicijativa prihvaćena i ostvarena na najbolji mogući način. Ovakva saradnja između poslodavca i sindikata nije tako česta u Srbiji, pa smo izuzetno ponosni na sve što ostvarujemo ovde u Valjevu“, izjavio je Slobodan Stanojlović, predsednik sindikata „Gorenje doo Valjevo“, iz samostalnog sindikata metalaca Srbije.

Kako su bezbednost i kvalitet hrane od najvećeg značaja, kantina Gorenje Valjevo će raditi u skladu sa relevantnim standardima kao što su HAC-CP, ISO14001 i ISO45001, a svi tehnički i higijenski uslovi će biti strogo poštovani, uključujući i adekvatno zbrinjavanje organskog otpada u skladu sa zakonom. Među dobavljačima namirnica nalazi se i značajan broj onih iz Valjeva i okoline. Svi dobavljači prošli su kontrolu kvaliteta, na čemu će se redovno insistirati i u budućnosti.

Ponosni smo što naša kantina podiže lestvicu kada je reč o organizovanoj ishrani zaposlenih u Srbiji, i radujemo se što ćemo našim kolegama pružiti prijatno mesto za obedovanje, koje će osim kvalitenih obroka omogućiti i stvaranje snažnijih veza u našem kolektivu“, saopštili su ovim povodom iz uprave fabrike Gorenje Valjevo.

U cilju bolje organizacije rada kantine, primeniće se sistem prednarudžbine obroka, a kantina će biti otvorena za sve tri smene. Meniji će biti raznovrsni i prilagođeni godišnjim dobima, uključujući između ostalog i voće, povrće, čajeve i sokove i druge namirnice, a izbor menija je koncipiran tako da se oni neće ponavljati u periodu od mesec dana.

7 comments on “Otvorena savremena kantina za zaposlene fabrike Gorenje Valjevo

 1. Изгор

  Осигурава здравље и задовољство запослених! Помислио сам повећали плате за 20%.

  Reply
 2. Sam

  svaka cast gorenju.markant doo.daje 150.din za obrok.ikar samo crne dzigerice koje su pokvrene a isoekcija ne reaguje jer dobila mito.

  Reply
 3. Gorenje

  Lepo je sve…
  A da li su u Gorenu pitali da li radnici žele kantinu?
  Cene obroka su 424 dinara, tako dobijete sendvič sa čajnom, a oni vam skinu 424 dinara sa plate… Čist lopovluk!
  Drguga stvar jeste, pauza za topli obrok koja ke 30 minuta, radnici iz Hale 1 (stara hala) izgube 10 minuta za odlazak i dolazak do kantine, a onda obrok moraju da progutaju i rekordnom roku, kafu i cigaretu zaboravili… Još im prete, ako slučajno zakasne na radno mesto…
  SRAMOTA!!!

  Reply
  1. miloš

   od 2006. godine se prica o kantini jer su kese iz pekare svima dosadile i bile dosadne od samog pocetka. A ja na slici ne vidim sendvic. Ne znam, mozda je sendvic poprimio drugi oblik

   Reply
 4. Radnik Gorenja

  Kantina je dobra za radnike hale 2 i hale 3. Radnici hale 1 imaju problem da stignu do kantine cca 10 min skačući sa podzide visine 1,7m gde se neko moze povrediti. Isto tako u dolasku. Samim tim ostaje im 10 min za jelo. Na kafu i cigaru mogu da zaborave. Drugo svi obroci koštaju po 430 din. Mnogi od zaposlenih nisu toliko trošili na obroke pripremljene kući. A plata je svima smanjena za 12000 koliko je iznosio topli obrok. Sve u svemu loša organizacija kao i obično.

  Reply
  1. Dragoljub

   Pre se jelo obilno pre 30 ili 20 godina ,u trosku firme dobijes supu,kuvano jelo i salatu,pola vekne hleba,danas jedes ako plati radnik obican sendvic oko 300din sa minimalnom platom,mislim da kantina u Gorenju nece dugo raditi.Dajem 6 meseci do godinu dana.

   Reply
 5. Sasa

  700k eura???
  ono tamo ne vredi ni 20k.
  neko se dobro ugradio.
  za 700k eura napraviš dve zgrade. minimum…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.