Nebojša Tadić poverenik Zdrave Srbije za Valjevo

Utapanje inicijativa za Valjevski kačkavalj, za regulaciju saobraćaja u Karađorđevoj i Pantićevoj ulici, za uvođenje džudoa u škole, za postavljanja spomenika žrtvama  komunističkog terora od 1944. do 1946. godine, neki su od razloga za istupanje Nebojše Tadića iz članstva Srpske napredne stranke krajem juna. Pre desetak dana on je pristupio stranci Zelena Srbija u kojoj su doneli odluku da ga postave na funkciju poverenika za Valjevo.

“Ovo je prilika da pokažem sve ono što nisam mogao u okviru SNS jer sam sputavan i jer su sabotirani i oni poslovi koje mi je poverila Skupština Valjeva. Pre svega mislim na opstrukciju obeležavanja mesta, takozvanih pasijih grobalja, gde leže neopojane kosti stotina nevino pogubljenih civila, kao i spomenika planiranog u centru Valjeva”, podsetio je Tadić.

Kako je rekao, nije bilo teško dogovoriti se sa Milanom Stamatovićem, predsednikom Zdrave Srbije, koji po njegovim rečima, „pokazao da ime stranke, njen program i ideologija nisu mrtva slova na papiru“ i koji je „uspeo Zlatibor da preobrati, od vikend naselja koje je rezervisano za titoističku elitu, u moderan svetski turistički centar sa jasnim srpskim karakterom“.

“U razgovorima koje smo vodili poslednjih nedelja, shvatio sam da je plan Zdrave Srbije da ozbiljno proširi svoje delovanje i uticaj na Kolubarski okrug i posebno grad Valjevo. Njihova spremnost da svoja iskustva odličnog upravljanja lokalnim samoupravama prenesu na Valjevo je posebno uticala da ubrzam svoju odluku o pristupanju Zdravoj Srbiji jer Valjevo već decenijama nije potpuno u rukama valjevskih institucija i građana”, otkrio je poverenik Zdrave Srbije i najavio neke od budućih aktivnosti, od omasovljavanja članstva, uspostavljanja dobre komunikacije sa medijima i građanima, ali i drugih formi delovanja, poput tribina, obilazaka terena, posebno sela, kako bi, naveo je, imali direktnu razmenu informacija sa građanima.

“U Skupštini i van nje ćemo delovati opoziciono, ali se nećemo ustručavati da podržimo neke odluke i predloge koji su od opšteg značaja za razvoj Valjeva i boljitak posebno ranjivih kategorija stanovništva. Moja obaveza, a i velika želja je da u sledećih pola godine pripremim Gradski odbor za sigurne Lokalne i potencijalne Republičke izbore”, najavio je Tadić dodavši da za sada imaju preporuku od Predsednika i Izvršnog odbora Zdrave Srbije da se pripremaju za samostalni nastup na Lokalnim izborima.

“Ukoliko to prilike budu nalagale, neposredno pred izbore, ne isključujemo mogućnost neke predizborne koalicije. Ako bi se to desilo, to bi bila programska koalicija sa srodnim strankama koje imaju ideju da uspostave stvarnu lokalnu samoupravu jer im je Valjevo na prvom mestu”, otkrio je poverenik GrO Zdrave Srbije Nebojša Tadić, a na pitanje koje bi to srodne stranke mogle biti odgovara sve nacionalne stranke demokratskog opredeljenja.

“Tamo gde počinje interes grada tu prestaju politički uticaji! Ovo je jedna utakmica u kojoj svi treba da pobedimo i da svako sa svojih različitih platformi donese doprinos zajedničkom cilju – blagostanju naših građana kroz red, rad i disciplinu. Politika podrazumeva da nemam neprijatelja, za mene su samo ideološki predznaci petokrake i komunističkog delovanja smetnja! Kakve veze ima ko je iz koje stranke, ja samo Neša ovde ceo život, mogu da nastupam u ime bilo koje stranke jer se ponašam državotvorno, odgovorno i lokalpatriotski. Najbitnije da se naprave uslovi da mi svi sa različitih platformi dođemo do istog cilja”, stav je Tadića.

Za kraj Tadić je poručio gradonačelniku i organizatorima Tešnjarskih večeri da promene destinaciju održavanja koncerta Zdravka Čolića.

“Svi su dobrodošli u naš grad, ali satanizam koji nam priređuju upućuje na to da mi igramo Kozaračko kolo na kostima naših đedova! Za Zdravu Srbiju je to neprihvatljivo i preporučujemo da se lokacija promeni u znak pijeteta prema našim precima, u znak našeg morala i valjevskog identiteta”, poručio je Poverenik GrO Zdrave Srbije.

16 comments on “Nebojša Tadić poverenik Zdrave Srbije za Valjevo

  1. Dragan

    svidja mu se kako se gradi zlatibor umesto da podrzi zidanje na divcibarima. treba proveriti da li mu kafana posluje po zakonu a on nek ide gde hoce

    Reply
  2. Bilja

    Što napisa jedna divna dama:
    „O kapitalizmu najviše znaju oni koji belu banku nisu zaradili u kapitalizmu. O gajenju dece oni koji nisu osim sebe čuvali ili gajili ni Barbi lutku. O ljudskim pravima oni koji (nepogrešivo) upiru prstom i etiketiraju. O slobodi oni koji žive u svojim mentalnim zatvorima. O kuvanju oni kojima i jaje zagori. O umetnosti oni koji ne mogu da iznedre ni najjaloviji pokušaj nekakvog izraza. O veri oni koji „Bogu tamjana ne bi zapalili“. I tako u nedogled. Ja sam imala tu (ne)sreću da prođem sve, i vidim sve, i probam sve, i budem sve. Upravo zato i ne znam ništa. I… iskreno, zabole me, baš! Verujte da znate sve o svemu, vi, trustovi mozgova. Mi glupi znamo da ne znamo ništa i udobno nam je…“

    Reply
  3. Istina

    Е па друже, не може то баш тако…
    Сад када брод тоне, а ти се прешалтаваш у други, мањи, који без лагања народа, покушава да тај брод спасе. Међутим ако потоне, онда ти мислиш да си чист што си их напустио на самом крају трајања. То је нешто исто као онај из СПС. Толике године у странкама које су осакатиле Србију и народ за век векова, сада остављате и мењате као неку политику… А онда још додајете да није важно ко је из које странке. То је недопустиво… Да ли је теби јасно да је твој вођа, тај са Златибора у најчвршћој вези са Вучићем и Аном. Сети се само гондоле… Ко су инвеститори и власници Златибора? Зна се то!
    Зато ми је више мука од свих вас који увиђате после толико година да политика коју сте подржавали и водили није добра! Због вас таквих Србија се распала…

    Reply
  4. Шпанац

    Надам се да има чланску карту са чипом. Тако је лакше, само мењаш странке а чланска карта иста не мораш поново да се сликаш…

    Reply
  5. Jovan

    Ovo ne cudi uopste.Jasno je da je SNS u Valjevu skinut sa radara interesovanja Vucica onoga trenutka kada nije bilo reakcije na Gagiceve pokusaje opstrukcije i kada je zbog toga nagradjen.Zbog svega toga SNS gubi valjevo.

    Reply
  6. Doric

    Ok, možda se nije snašao, možda je očekivao da će imati znatno veću ulogu u odboru valjevskih naprednjaka, ali možda je u ovom trenutku preterano reći da su njegove ideje i inicijative nailazile baš na „utapanje“.

    Reply
    1. Zoran

      Nad’o se mestu prvom do Predsednika Gradskog odbora, mestu u IO GO SNS, mestu na listi za Poslanike, nad’o se postavljenju za pomoćnika Gradonačelnika, nad’o se postavljenoj spomen tabli za „postradale a čestite“ krvnike, kasape i slaninare Srba u ovim našim krajevima, nad’o se i kajmaku pored sira… Nad’o se 2 i više puta uvećanim računima u bircuzu iza solitera za ručkove, večere i druge prigode, a da vodu nije punih 10 godina plaćao JKP… Prikuplj’o informacije (abrove) od one dve dame s’prvog sprata, koje su mu za kolačić i sokić sve odrađivale – od prikupljanja potpisa, pa nadalje…
      Al’ izdajnik Službe, SKJ, SPS, JUL, DOS, SPASa i sada SNS, nije računao da će ga pročitati. Proćitaće ga i ovaj Čajetinac, uskoro…
      Sažaljevam slučaj, ali tako je – kako je. Zdravstvuj Zdravi Srbine…

      Reply
  7. Selo Valjevo

    Puna podrska. . Dobar i posten covek….Dragan BOT da uzme sendvic kao nagradu za pljuvanje casnih ljudi.

    Reply
  8. Baki

    cenzurisano,dao sebi na značaju a ustvari nebitan lik i samo ovim činom to potvrdjuje.
    cenzurisano obična.

    Reply
  9. p

    Ovaj stamatović će mu sigurno srediti za predsenika lovačkog udruženja ??? 🙂 🙂 🙂

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.