Biciklistički klub Sputnjik-Met obeležio svoju slavu

Po blagoslovu gospodina Isihija episkopa Valjevskog, otac Veličko Ilić je kao duhovnik BK Sputnjik-MET, na Svetoga Iliju rezao kolač i osveštao žito i vino ispred prostorija kluba. U prisustvu članova kluba, mladih biciklista i njihovih roditelja, prvi put je obeležena slava i Dan kluba koji je osnovan 02.08.1996. godine. Klub koji je danas najbolji u Srbiji po broju osvojenih medalja na državnim prvenstvima, okuplja više desetina dečaka  i devojčica koji vole ovaj lep i zanimljiv sport na dva točka.

Ponosni što je BK Sputnjik-MET jedan od retkih sportskih kolektiva koji po blagoslovu našeg Valjevskog Vladike Isihija ima svog duhovnika i danas je bilo lepo čuti Oca Velička koji je izrekao puno toplih i lepih reči za mlade bicikliste a takođe je i molitveno podržao sve njih i njihove roditelje uz želju da s verom u Boga i uz pomoć Svete Majke Bogorodice i Svetog Ilije i nadalje budu dobar primer hrišćanskog i sportskog života.

A zasigurno će upravo to i doprineti ispunjenju glavnog cilja i razloga postojanja kluba – a to je da svi sportisti budu ŠAMPIONI, ali najpre i najvažnije: šampioni u ponašanju, pa tek onda i u sportu kojim se bave.

Rukovodstvo kluba posebnu zahvalnost je izrazilo svim članovima koji su deo kluba, svima onima koji podržavaju klub na bilo koji način, a naročito je neizmerna zahvalnost izražena našim sveštenicima koji su kao molitvenici pred Gospodom izmolili zaštitu i sve dobre: i sportske i druge rezultate u dosadašnjem tridesetsedmogodišnjem radu ovog sportskog kolektiva, verujući da u ova teška vremena ipak ima puteva koji vode ka dobroti, poštenju, sreći i uspehu na način koji smo u pravoslavnom duhu nasledili od naših predaka.

 

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

2 comments on “Biciklistički klub Sputnjik-Met obeležio svoju slavu

  1. Zoran

    Dobri ovi, al’ slabije im ide računjanje, mis’im sabiranje i oduzimanje. Naučiće, pólakô…
    Nego kamo vam pre’stavnici Grada, Sportskog saveza i drugih klubova? Ponašate se k’o neka sekta, a samo tražite lovu od Grada, e pa neće da može skoro. Ne ispunjavate zakonske osnove, a za medalje – svaka vi čas’.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.