Na Vrujačkim izvorima više od 50 izlagača domaće radinosti

Manifestacija „Vrujački izvori“ koja čuva tradiciju, etnološke vrednosti, prirodne i kulturne baštine, a koja ima za cilj unapređenje i razvoj sela, promociju starih i umetničkih zanata održaće se 4. avgusta u Banji Vrujci, u parku kod česme. A ove godine predstaviće se  više od 50 izlagača domaće radinosti. Od 18 časova počinje zanimljiv i sadržajan program, a posetioci će uživati u nastupima folklornih grupa, narodnim pesmama, zvucima tradicionalnih instrumenata, igrama i zdravicama.

„Vrujački izvori“ imaju svoju dugu istoriju. Godinama unazad, svake nedelje u letnjem periodu održavali su se narodni vašari oko izvora u Banji Vrujci. Kao uspomenu na te događaje iz prošlosti,  Turistička organizacija Mionica pod pokroviteljstvom opštine Mionica, svake godine organizuje ovu manifestaciju.

2 comments on “Na Vrujačkim izvorima više od 50 izlagača domaće radinosti

  1. Kiki

    Prvo neka ociste djubre, srede kanalizaciju da ne smrdi, osisaju travu koja je zarasla na 2 metra, otvore normalnu samoposlugu i nekako uljude atmosferu…….pa onda neka prave manifestacije………dilkani nevidjeni!

    Reply
  2. Snežana Stevanović

    Tužno je što opština Mionica ne vodi računa o Vrujicama!Kao da joj je maćeha,crpi iz nje prirodna dobra,novac iz banje a za uzvrat ništa!Nemar,bahatost,i drskost prema svemu što se zove turističko mesto!Narod je tamo krotak i poslušan,idealno za manipulaciju sa strane!Treba im vetar u leđa da podignu glas za spas banje.Nije dovoljno samo da se grade smeštajni kapaciteti već da Banja odiše prirodnim resursima koji su u ovom slučaju nebitni.Vrujice su moje mesto za odmor zauvek ali tu se završava sve!Odgovorni neka nose na duši sve loše!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.