Veoma toplo do kraja sedmice, “pikovi” od 36 stepeni sutra i u četvrtak

Prema vremenskoj prognozi u Srbiji do početka sledeće sedmice, do 17. jula, pretežno sunčano i veoma toplo. U Valjevu i danas pa sve do ponedeljka temperature preko 30 stepeni Celzijusa, a “pikovi” nas očekuju sutra i u četvrtak, kada je prognozirana maksimalna dnevna temperature od 36 stepeni.

Kako navode iz RHMZ, u drugoj dekadi ovog meseca u celoj zemlji će viti veoma toplo. Danas će maksimalne temperature će dostići 34 i 35 stepeni, dok će sutra i četvrtak biti još toplije – u većini mesta od 35 do 38 stepeni.

Po prognozi za naš grad, danas nas očekuje maksimalna temperatura od 33 stepena, a najtoplije će biti sutra i u četvrtak, kada se prognozira i svih 36 stepeni Celzijusa u plusu. U petak je moguće nešto više oblaka i maksimalna temperatura od 30 stepeni, ali već za vikend nas ponovo očekuje skok, pa će prognozirana najviša temperature biti u interval od 33 do 36 stepeni.

Na čitavoj teritoriji Srbije na snazi je crveni meteo alarm, što znači da je indeks UV zračenja vrlo visok, te ne bi trebalo zaboraviti na zaštitu od sunca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.