Večeras i sutra tradicionalni “Petrovdanski dani” u Valjevskoj Kamenici

Valjevska Kamenica je od večeras domaćin tradicionalne manifestacije “Petrovdanski dani”, koja počinje u navečerje slave ovog sela, Petrovdana.

Program “Petrovdanskih dana”, kako su najavili organizatori, počinje večeras od 19.30 časova, na letnjoj pozornici Osnovne škole “Milovan Glišić” u Gornjoj Kamenici, radionicom za decu “Izrada najlepše lile”. Uslediće kulturno–umetnički program za koji je zadužena folklorna sekcija CZNTK “Abrašević”. Biće promovisan i časopis “Lilak”, koji uz lirske i prozne sastave đaka, govori o proslavi Petrovdana u Valjevskoj Kamenici. Zak raj večerašnjeg programa planirano je tradicionalno paljenje lila, kao i vatromet.

U sredu, na dan Petrovdana, Mesna zajednica ovog sela priređuje centralnu proslavu uz rezanje slavskog kolača i litiju koja će ići od školskog dvorišta do krsta, sa početkom od 17 časova.

“Petrovdanske dame”, kako kažu organizatori iz Udruženja pesnika, podržavaju i lovačko društvo “Tića Milovanović” i Udruženje žena Valjevske Kamenice. Grad Valjevo je ovu manifestaciju podržao sa 150.000 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.