Upozorenje RHMZ na visoke temperature

Nakon upozorenja na vremenske nepogode u proteklim danima, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je za danas izdao novo upozorenje, ovoga puta na visoke temperature.

Kako prenosi RTS, visok vazdušni pritisak sa zapada Mediterana obezbediće vedro nebo, ali će ponovo donositi vreo vazduh sa severa Afrike na Balkan. Danas se u najtoplijem delu dana predviđa od 34 stepena do 37 stepeni, u Beogradu oko 36. Zato je preporuka osveženje potražiti u parkovima, u blizini fontana ili još bolje u klimatizovanom prostoru.

Utorak će biti najtopliji dan od početka leta, na jugu zemlje ponegde i 41 stepen. I tada će biti upaljen crveni meteo-alarm, najviši stepen upozorenja na vrućine. Olujni oblaci ponovo u utorak kasno uveče i to prvo na severu zemlje.

 

U utorak (25.07.) krajem dana na severu, a u sredu (26.07.) i u ostalim krajevima može se očekivati nagla promena vremena uz kišu, plјuskove, grmlјavinu i pad temperature za oko 15 stepeni. U zoni grmlјavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.