Učesnici sedmog protesta poručili Valjevcima: Vi ste slobodni, neustrašivi i na pravom putu!

„Čuvamo i čuvaćemo jedni drugima leđa, borićemo se za pravdu i slobodu, za mir i bezbednost svih podjednako, i za one koji ne dolaze na ove proteste i za one koji nas ne podržavaju, jer to jesu vrednosti za celo društvo“, poručio je sa sedmog protestnog skupa „Valjevo protiv nasilja“ Lazar Simić, student Fakulteta političkih nauka.

Mladi Kraljevčanin je pred okupljenima govorio ispred neformalne grupe „Studenti protiv nasilja“, kako je rekao, grupe studenata i studentkinja koju je spojila ulica i borba za bezbednu Srbiju.

„Danas sam shvatio jednu stvar – Valjevo i Kraljevo imaju jednu vrlo važnu zajedničku crtu, to su gradovi boraca i heroina, a to ste vi dragi moji! Čast mi je što sam danas u gradu Katarine Petrović i Aleksandra Obradovića, čija su dela pokazatelj onoga što je ispravno, onoga što treba da činimo i onoga što će, siguran sam u to, popločati put do Srbije u kojoj ćemo svi želeti da živimo, u kojoj zakon i pravda postoje“, rekao je Lazar Simić poručivši Valjevcima da „u državi  plaćenih, besramnih botova, koji seju mržnju i laži na naš račun, korumpiranih i nesposobnih političara, koje opet mi izdržavamo, i kriminalaca svoje vrste, koji opet postaju moćni preko naše grbače, biti ovde, u Valjevu, na ulici, na trgu, svih ovih nedelja unazad i danas znači biti slobodan, neustrašiv i na pravom putu! Vi ste slobodni i neustrašivi i na pravom putu.“

Zlatko Kokanović iz udruženje „Ne damo Jadar“ osvrnuo se na Zakon o konverziji zemljišta koji je dan ranije izglasan u Narodnoj skupštini, čime, kako je poručio, aktuelna vlast građanima sprema omču za vrat.

„To znači da večeras možemo da legnemo u svojoj kući, sutra da nas niko ne obavesti da nećemo biti vlasnici svoje imovine, a to se sve priprema za domaće tajkune, mafijaše, strane investitore i ljude koji su bliski trenutno aktuelnoj vlasti. Mi smo kao organizacija krenuli akciju prikupljanja potpisa od strane opozicionih poslanika, trebalo nam je 84. Mi smo u tome uspeli i napravili smo zahtev za ocenu ustavnosti tog nakaradnog zakona. Sekretar Narodne skupštine Srđan Smiljanić nije hteo da nam da overen izglasani zakon, nego je čekao da prvo ovaj naš žalosni predsednik potpiše taj zakon i ne dozvoli Ustavnom sudu da da svoju ocenu tog zakona, jer taj zakon je jednak okupaciji. On je danas njega potpisao po hitnom postupku, očekuje se da izađe u Službenom glasniku i od tada nam vreme odbrojava. Imamo sedam dana da se organizujemo i da spasemo svoj narod, svoju državu, jer Srbija je i naša, nije samo njihova, tajkunska!“, poručio je Kokanović.

Prof. dr Vladimir Krivošejev podsetio je svoje sugrađane da je prosečna plata u Valjevu manja za oko 12.000 dinara od proseka republike, da je broj stanovnika Valjeva za deset godina manji za 8.000 ljudi.

„Ovo su samo neke od katastrofalnih posledica rada nesposobnih ljudi. Duško Radović je lepo rekao neki nesposobni ljudi su daleko dogurali, ko je nesposoban može da radi sve, sposobni rade samo ono što umeju. Mi živimo u gradu u kome sve rade oni koji su nesposobni, oni koji bi morali da odu iz javnog života ovog grada, da odlete“, rekao je Krivošejev poželevši okupljenima dobrodošlicu na „drugu valjevsku balonijadu“ kada su sa Gradskog trga poleteli baloni sa imenima lokalnih funkcionera, od Zorice Jocić, Nenada Patijarevića, Nebojše Petrovića, Dobrivoja Grujičića, Aleksandra Purića do Dejana Bogojevića, ali i sa nadimcima Tucko, Fazan, Konrad.

Potom su okupljeni građani krenuli u protestnu šetnju gradskim ulicama, a sledeći skup zakazan je za sedam dana.

8 comments on “Učesnici sedmog protesta poručili Valjevcima: Vi ste slobodni, neustrašivi i na pravom putu!

  1. Istina

    Бојим се да ће неко и овог пута да се скупо прода и да ће све да спласне као и сваки претходни пут. Биће многи плаћени парама сиромашног народа.
    Опозиција се свађа… Сви мало образованији, виспренији одлазе из Србије и овде остају само продане душе. И онај поштен који уђе срцем и душом у неку организацију да проба да изгради систем и државу буде сатанизован, или купљен. Изгледа да смо такав генетски народ???
    Тридесет година правити систем и државу и да је све лошије и разорније, значи да ми нетреба ни да имамо државу!
    Чија је ово држава? Држава квази богаташа и њихових фамилија. Ко може да купи стан у Беогарду на води? Ко може од валјеваца да оде на Дивчибаре да попије кафу, да руча???
    Брука 30 година цепати ђонове по Србији…

    Reply
  2. Magistrar

    oooo,pa obrati se,najzad,i magistar sa Megatrenda,mašala!Nego,šta bi rekao Duško Radović na saveznog poslanika iz G17,Dinkićevog eksperta,a bogami i eksperta u oblasti vojne industrije,predsednika upravnog odbora Krušika?Sposoban,jel da?Pa čim je bio skoro doživotni direktor,sigurno sposoban!Šta su ložili za njegovog vakta,onda mu vazduh bio čist?Sa ovakvima mislite da unapredite Valjevo?Realno,Slobinoj opoziciji ovakvi su mogli,eventualno da lepe plakate.

    Reply
  3. Zoran

    Poverovaću gospodinu Vladimiru, svaku reč, tek kada on i njegov lider najzad isplate raji po onih obećanih 1.000, evrova, sa sve pripadajućim zateznim kamatama. Do tada…

    Reply
    1. SNSovac

      Zar taj lider nije sada kod Vučića specijalni savetnik?
      Obratite se Vučiću da to završi. Oce on. Duševan je čpvek, i lake ruke.

      Reply
  4. Vladimir

    Ne šetamo da bi neko poseban došao na vlast… Šetamo da sa vlasti odu osobe koje ne zaslužuju ni u svojoj kući da vode reč, a kamo li da vode državu.

    Reply
  5. Dragan

    samo vi slusajte opoziciju. a posle kad vam trebaju struja i voda posao i pregled kod doktora vi idite kod njih da im trazite

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.