Narodni festival sutra u Popučkama

„Popučanski narodni festival” održava se u subotu, 29. jula, na stadionu Fudbalskog kluba “Polet” u Popučkama, najavili su organizatori ove manifestacije.

Festival se organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu u okviru manifestacije “Miholjski susreti sela”, koja se prvi put održava u gradu Valjevu, a ovogodišnji domaćini su meštani Popučaka.

Kako je najavljeno, posetioci će  u okviru celodnevnog programa, koji traje od 10 do 18 sati, imati priliku da uživaju u tradicionalnim igrama i pesmi uz nastup folklornih ansambala, ali i sportskim i kulinarskim nadmetanjima. Zanimljivost “Popučanskog narodnog festival” predstavlja mogućnost učešća publike u samom programu manifestacije.

Gosti festivala će moći da se oprobaju u spremanju gulaša, narodnom višeboju, kafanskim igrama, turniru u malom fudbalu. Najmlađe očekuje druženje sa mađioničarem i maskembal. Za pobednike u svim disciplinama obezbeđene su vredne nagrade.

“Miholjski susreti sela” su projekat Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije koji se u saradnji sa gradovima i opštinama širom Srbije realizuje u cilju negovanja kulture, tradicije i unapređenja društvenog života u selima. Učešće u orgnizaciji manifestacije ove godine je uzelo 95 lokalnih samouprava među kojima je i grad Valjevo, uz čiju podršku meštani Popučaka organizuju ovaj događaj.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.