Održana Vidovdanska akademija u Mionici, nagrađeni najbolji učenici

U prepunoj sali Kulturnog centra u Mionici upriličena je Vidovdanska akdemija na kojoj su uručene nagrade najboljim učenicima Mionice, vukovcima, pobednicima takmičenjima u nastavnim, vannastavnim aktivnostima.

Prisutnima se obratio predsednik opštine Mionica Boban Janković i uručio nagrade  najboljim đacima.

– Mionica ima vrednu i talentovanu decu koja odlično sviraju, recituju, igraju folklor, osvajaju prva mesta na školskim takmičenjima iz svih oblasti. I to je budućnost. Naša je dužnost da o njima birnemo. A ove godine, kao i do sada, nagradićemo vukovce putovanjem. Bili su vredni i treba da znaju da njihova opština brine o njima.  Ponosan sam na sve što smo zajedno uradili. Uz pomoć Vlade Republike Srbije, uspeli smo da renoviramo škole, sportsku halu, terene, Kluturni centar, osnujemo Centar za obrazovanje i razvoj. Sve to ostavljamo našoj deci, a mi ćemo nastaviti sa daljim investiranjem u obrazovanje jer je to siguran put ka budućnosti Monice, ali i cele Srbije – rekao je Janković.

Umetničkim programom koji je vodila Marijana Andrić, glumica, nastupili su hor Dečije ustanove „Neven“, dramska grupa Crvenog krsta Mionica sa nagrađenom predstavom „Feniks“, Etno grupa „MIONE“, polaznici Muzičke škole „Živorad Grbić“ Valjevo u izdvojenom odeljenju u Mionici, Hor Muzičke škole Valjevo, recitatori Dečje škole glume, učenici osnove škole „Milan Rakić“ iz Mionice i Folklorni ansambl predvođen umetničkim rukovodiocem Milošem Smiljanićem.

Prigodne nagrade uručene su polaznicima  izdvojenog odeljenja Muzičke škole “Živorad Grbić“ u Mionici, Savi Stefanoviću (klarinet), učeniku prvog razreda  i Teodori Đukić (flauta), učenica drugog razreda  koji su osvojili prvu nagradu na takmičenju duvača „Petar Stojanović“, Ub, Nedi Marković (violina), učenici trećeg razreda za osvojeno drugo mesto na 12. Festivalu gudača u Šapcu i 6. Međunarodnom takmičenju gudača „Zlatne Stepenice u Valjevu. Mionički đaci ostvarili su zapažene rezultate i na 6. Međunarodnom takmičenju gudača „Zlatne stepenice“ u  Valjevu, Petra Babić (violončelo), učenica trećeg razreda koja je osvojila prvu nagradu i Jovan Nikolić, učenik trećeg razreda (violina) drugu nagradu, dok je Jelena Dragićević (gitara), učenica četvrtog razreda nagrađena za osvojeno drugo mesto na 10. Međunarodnom muzičkom takmičenju „Fantast 2023“ u Bečeju. Stefan Antić (harmonika), učenik prvog razreda,  Teodora Stanković (klavir) učenici drugog razreda, Nina Đurđević (klavir), učenica prvog razreda i Nađa Čarapić (klavir), učenica prvog razreda osvojili su prva mesta na školskom takmičenju OMŠ „Živorad Grbić“, Valjevo.

Nagrade su uručene i polazncima Osnovne škole „Milan Rakić“, Mionica  i Osnovne škole „Vojvoda Živojin Mišić“, Rajković koji su ostvarili zapažene rezultate na školskim,  okružnim i republičkim takmičenjima. Tamari Nikolić (peti razred) i Hani Dikić (peti razred) za osvojena treća mesta na okružnom takmičenju iz biologije.  Nataši Šunjevarić (peti razred) za drugo mesto, Dunji Milovanović (šesti razred) za treće mesto, Aleksandri Vojinović (peti razred) i Kristini Urošević (osmi razred) za učešće na okružnom takmičenju iz srpskog jezika. Nikoli Sekuliću (osmi razred) i Hani Dikić (peti razred) za osvojena treća mesta  na okružnom iz matematike, a Ivi Višić (osmi razred) za drugo mesto na okružnom takmičenju iz engleskog jezika. Jeleni Gajić (sedmi razred) i Veljku Dikiću (sedmi razred) za osvojena treća mesta na okružnom iz hemije, Andriji Nikoliću  (osmi razred) za prvo mesto na srpskoj informatičkoj olimipjadi. Nikolina Mitrović (osmi razred) osvojila je treće mesto na republičkom takmičenju iz književne olimpijade, a Jovana Jelić (osmi razred) treće mesto.  Stefan Čitaković (peti razred) osvojio je prvo mesto na okružnom iz istorije, a ekipno drugo mesto na okružnom takmičenju iz veronauke osvojili su Anđela Jokić (sedmi razred), Jelisaveta Petrović (osmi razred), Vukašin Perić (osmi razred), dok je literalni rad Stefana Jovanovića (četvrti razred) u okviru Crvenog krsta plasirao na drugo mesto na republičkom takmičenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.