Novi direktori Vidraka, Poleta, Apoteke

Skupština grada donela je u okviru kadrovskih pitanja odluke o nekoliko razrešenja i imenovanja direktora . Na istoj sednici odbornički status promenilo je dvoje odbornika nekadašnjeg SPAS-a odnosno potom SNS-a.

Na sednici Skupštine doneta je odluka o prestanku  dužnosti direktora Vojislavu Stepanoviću – Apoteka Valjevo, a na njegovo mesto u  statusu vršioca dužnosti imenovana je Tatjana Tošić specijalista farmacije.

Skupština je takodje prihvatila ostavku na mesto direktora JKP Vidrak Ksenije Badem , a na njeno mesto u statusu vršioca dužnosti imenovala Dragutina Kuzmanovića koji na ovo mesto odlazi sa mesta pomoćnika gradonačelnika za pitanja javnih preduzeća. O tome ko će biti naredni pomoćnik gradonačelnika kako se može čuti, biće odlučeno u narednom periodu.

Ksenija Badem svojevremeno je bila vršilac dužnosti direktora pomenutog preduzeća (2017.godine), ali je zbog neslaganja sa načinom rada tadašnje vladajuće garniture podnela je ostavku. Na mesto vršioca dužnosti  direktora postavljena je ponovo 2020. godine , a na mesto direktora JKP Vidrak u mandatu od 4 godine,  izabrana je 2021. godine.

Ostavku je podnela i direktor JKP Polet Biljana Pavlović, a Skupština je na njeno mesto imenovala Gorana Cvijovića diplomiranog ekonomistu.

Na istoj sednici odbornici su obavešteni da je odbornica Snežana Mijatović napustila odborničku grupu SNS-a i da će na dalje nastupati kao samostalni odbornik.

Odbornik Nebojša Tadić na sednici Skupštine, kako je rekao, zbog opstrukcija Anketnog odbora i opstrukcije podizanja spomenika žrtvama komunističkog terora u Valjevu, zatražio je iščlanjenje iz Srpske napredne stranke , a Skupštini dostavio zahtev da bude smenjen sa svih ostalih odborničkih dužnosti u Komisijama i pomenutom Odboru.

Predsednica Skupštine Snežana Rakić je navela da nikakav zahtev niti obaveštenje od odbornika Tadića nije stiglo u Skupštinu. Tadić je na to reagovao pozivom medijima da provere dokumentaciju koju poseduje

38 comments on “Novi direktori Vidraka, Poleta, Apoteke

    1. Cao pooozzz

      Ne tone nasa ladja. Nasa ladja je tek zaplovila, more je uzburkano, ali je sve pod kontrolom, imamo sposobnog kapetana.

      Reply
  1. Baki

    Samo oni neka napustaju ali ih odgovornost nece zaobici kada se bude utvrdjivala za njihov rad.

    Reply
  2. Zola

    Činjenica je da se neke stvari menjaju i promene su potrebne, i u kući ih samo vršimo stalno. Moje mišljenje je da je Ksenija Badem Vidrak podigla i ojačala, a Dragutin je sposoban mlad čovek koji sa svojim dosadašnjim iskustvom Vidrak može samo još više unaprediti.

    Reply
  3. Sasa P.

    Dobra postava novih direktora, a pogotovo ovaj momak za Vidrak. Ako uradi pola od onoga sto je za Agrorazvoj uradio, Vidrak ce konacno da se pokrene. Takve ljude treba stavljati na vodece polozaje na kriticnim mestima. Dobar potez 👍

    Reply
  4. Violeta

    Kuzmanović je sposoban i čestit čovek. Ima iskustva na rukovodećim mjestima, i ne sumnjam u njegovu spremnost i odluku da vodi Vidrak. Iskrene čestitke za izbor u zvanje direktora, sve najlepše u budućem radu.

    Reply
  5. Violeta

    Kuzmanović je sposoban i čestit čovek. Ima iskustva na rukovodećim mestima, i ne sumnjam u njegovu spremnost i odluku da vodi Vidrak. Iskrene čestitke za izbor u zvanje direktora, sve najlepše u budućem radu.

    Reply
  6. Igor

    Ko je donosio odluku o izboru novih direktora nije pogrešio. Dragutin zna kako se vodi preduzeće. Sve najbollje u budućem radu izabranim direktorima.

    Reply
  7. Ljilja

    Čestitke Dragutinu Kuzmanoviću na imenovanju kao vršiocu dužnosti direktora JKP Vidrak. S obzirom na njegovo iskustvo kao pomoćniku gradonačelnika za pitanja javnih preduzeća, verujem da će doneti znanje i efikasnost u vođenju ovog preduzeća. Dragutin Kuzmanović će imati priliku da nastavi dobar rad JKP Vidrak i da dalje razvija zelene površine i pejzažne projekte u gradu.

    Reply
  8. Miki

    Odluka Skupštine grada o imenovanju novih vršilaca dužnosti pokazuje brigu o kontinuitetu rada i efikasnosti ovih institucija. Verujem da će Tatjana Tošić i Dragutin Kuzmanović obavljati svoje dužnosti sa posvećenošću i stručnošću, te pružiti korist građanima Valjeva. Želim im uspeh u njihovim novim zadacima i verujem da će nastaviti da doprinose razvoju grada i kvalitetu života svojih sugrađana.

    Reply
  9. Dragan

    neznam zasto su ovi sapicevi podneli ostavke kad su primljeni u stranku i dato im je mnogo vise nego nekima koji su tu godinama. ovaj tadic se nesto okurazio i ide protiv vecine a nezna da mu kafana nije legalna i da sutra moze da dodje bager da je srusi kao u savamali sto smo rusili

    Reply
  10. Taki

    Kuzmanović je imao vremena da „ispeče zanat“ upravljanja javnim preduzećem do sada, tako da će period prilagođavanja u upravljanju Vidrakom biti kraći. Cvijović je dugo u Poletu, tako da je u ovom trenutku možda dobro rešenje, kontinuiteta radi. Novo lice na mestu direktora Apoteke se može pokazati kao dobro rešenje u pravcu konačnog regulisanja stanja i statusa te ustanove.

    Reply
  11. Zika

    Puno sreće novim funkcionerima, sa ovakvim iskustvima kao što piše, imaju dobre šanse da poboljšaju rad ovih službi i nadam se konačno reše i tu apoteku već jednom..

    Reply
  12. Mara

    Kuzmanovic vec ima rezultat iz jedne forme koju je vodio, ako neko moze da izadje na kraj sa trenutnim problemima u Vidraku, onda je to on.

    Reply
  13. Stoja

    Guta je bio dobar direktor u Agrorazvoju. Dokazao je da je sposoban rukovodilac. Sad kad sam pročitao da će ponovo biti direktor javnog preduzeća mogu samo da kažem da će Vidrak dobiti poštenog direktora. A što se tiče novog direktora Poleta nadam se da će uspeti da smanji dug tog preduzeća. Ipak tolike godine radi tamo i odlično poznaje posao videćemo kako će se pokazati.

    Reply
  14. Tina

    Novoizabrani direktori će svojim radom opravdati poverenje koje su dobili i uticati na poboljšanje rada u navedenim preduzećima.

    Reply
  15. Sinisa

    Pa vidite mnogo ste vi meni bukvalisti, nije ovo bas takva prica dza-bu.
    Sto se novih postavljenja tice, sasvim mi je ok. Nemam nista protiv da kazem ni za jedno od 3 nova postavljena lica. Dragutin je odlicno vodio Agrorazvoj, iskreno biolo mi je krivo kada je otisao sa te pozicije, danas je dobio novo preduzece, i novu priliku da pokaze da je vredan, radan, posten, i nadam se da ce i tu opravdati kako moja tako i ocekivanja svih nasih sugradjana, sto se ostavke Ksenije tice, koju vidim napadate i u tekstu i u komentarima samo pogledajte u kakvom je stanju ona preuzela Vidrak, kao gubitasko preduzece sa prestarelom mehanizacijom, i brdom zaposlenih besposlicara!
    Danas realno gledano je Vidrak stabilno preduzece koje posluje pozitivno, naravno da nije sve idealno i da u nekim ograncima ponekad zaskripi, ali je dosta bolje nego sto je bilo, molim vas, pa pre 5 godina nije mogla da se vidi cisterna za pranje, sada se svako vece peru po 2 do 3 ulice ako vremenski uslovi to dozvole! i jos mnogo toga dobrog o cemu mozemo da razgovaramo 3 dana, no ima ovde dosta stvari koje treba prokomentarisati.
    Sto se tice odbornika Spasa koji su se posle izbora pripojili sns, iskreno ne bih znao sta da kazem, u kome i u cemu je problem u toj prici pustio bih vremenu da pokaze, iskrenog misljenja sam da se oni ipak nisu uklopili u radnu sredinu sns. Bez da branim sns, Tadic ima neke svoje ideje, vizije i to je lepo, da li je potrebno da se to svima svidi, ne bas. A sto se te Snezane tice, ko je pomenuta persona?

    Reply
  16. Мира

    Драгутин Кузмановић се показао као вредан човек и човек који професионално обавља свој посао. То је показао када је био директор Агроразвоја

    Reply
  17. Goran Markovic

    Pisao sam i na ovomm portalu i drugim portalima, grupama sta ce se desiti i ko sve sedi u Odbornickim klupama.Desilo se .Pogresan odabir za SNS je delo predhodnog -vecinom- gvozdenovica i njegovih bakamundi.Ovo pokazuje da se SNS -Valjevo ,,voli i postuje ,, i svi oni koj se zaklinjali da im je Predsednik Vucic ,Vlada ,Ministri nesto sto je sveto.E sada niste poslusali na vreme , niste procesuirali na vreme tj.kocili ste po mojim sumnjama neke istrage , cak i kada su falsifikati upitanjau.Naravno i te papire posedujem kao i mnoge druge.Pogledajmo samo bivsu direktorku Doma zdravlja , pa posle Opste Bolnice kao i njene saradnike kako to oni postuju svebenefite koje su imali.Kada su ostali bez benefita i kada su po mojim sumnjama nacinili veliki kriminal sada se spasavaj bezanijom.Koliko Odbornika -odbornica je izaslo za govornicu pa bar i ta 2 minuta.?Dalje ,sramno i nekredibilno je da su neke odbornice svojim koriscenjem i sakrivanjem iza SNS nacinilii KRIVICNA dela .ODGOVORNO TVRDIM i sa ovim je neko upoznatt , cutali ste .Zasto, kada vam je sve prezentovano , kada su neki bivsii odbornici -odbornice uvecali konto ii dosli falsifikatomm na veoma placeno mesto i sta sada.?Oni kazu sta ja imam sa SNS , a njihov kredibilitet tada i sada je ravan NULI.Valjevo je malo .Tolerisali ste bahatost pojedinih odbornica koje se samo pojave na skupstini da bi uzeli denevnicu i odu.ZASTO niste reagovali? Da li su oni sveta krava INDIJSKA da se tolerisu ? Ko je odgovoran? Kako mislite dalje drugari? Neki su naprasno ,,zavolelei,, SNS , jel da spasavate od KRIMINALA ?Da li vam je to jasno ? Da li sam vas JA licno upoznao? Sta mislite kako dalje ? Moram priznati da se u Valjevo puno ulozilo i otvaranjem fabrika i vidimo dosta i oko samih puteva kako seoskih takoo i grdaski.Milos Veliki , sve je to ok , neko vas iz Beograda podrzava do sada koliko pratim najvecim ulaganjima za grad Valjevo .STA VI RADITE tolersite neke likove koje sede ispod slike Vucica i ono , bravo Predsednice , a u stvarnostii sta ?Jel toliko ,,volite,, Aleksandra Vucic ?Dokazite to potezima koje sam naveo gore.Sramno je videti da pored doktora na skupstini sedi odbornica koja se krila iza lika bivse direktorke Doma zdravlja i Opste Bolnice .Hocete li ime /?Da li postoji neka prijava za tu odborniciu koja je direktno odgovorna za propuste koje su vezane za KRIMINAL.Hocete li dokaze?TU SAM , TU SMO.Zato oprez , ko se postavlja za odbornike i druge pozicije koje nece nanositi stetu gradu .I na kraju da li je upoznat sa ovim Predsednik Aleksandra Vucic i ljudi koji koordiniraju za grad Valjevo , a znam da ce se tim pozabavitii.Ne , nema sanse da se nesto sakrije , a vi vidite kako cete se ,,prati ,, u centrali..Opet sam tu , sam mojim prijateljima i sve za dobrobit grada Valjeva.Sto se tice Nese Tadic , ocekivano.Zivelo Valjevo ,Zivela Srbija.

    Reply
  18. Sava

    Sramna odluka Sns da dovode Tošicku za dir.Apoteke Valjevo a na Zavodu za zapošljavanje imamo dva dipl farm sa državnim fakultetom.Dokle će sramno odluke donositi Malović.

    Reply
  19. Анонимни

    mi nemamo apoteku u Valjevu odavnokako moze neko da bude direktor necega sto nepostoji

    Reply
  20. Dragan

    direktore stalno treba menjati da se nebi osilili i posle kazu sta ce mi stranka. ovako moraju da slusaju sta im se kaze. najbolje je kad su vrsioci duznosti jer se tad najvise plase. evo dragutin dobar momak ide gde ga posalju i lepo stranci lepo njemu jer moze u biografiju da stavi da je imao mnogo funkcija. sto se tice apotekarske ustanove normalno je da ima direktora jer gde ste videli ustanovu bez direktora?

    Reply
    1. Mozaik

      Piješ li ti kakve lekove, ili se leči zaludjivanjem sebe i svoje okoline. Rasprodata država uništeno i obezbeđeno sve moralno, stid caruje a ti služiš izdajnicima Srbije svojim komentarom.

      Reply
  21. Aleksandra

    Mogu da primetim da ovde ljudi imaju problem sa izborom ljudi na funkcijama iz nekih ličnih pobuda, pa bih pridodala da lične pobude i funkcije nemaju ništa zajedničko -naime ljudi koji su došli na ta vodeća mesta u nekim preduzećima u ovom slučaju javnim, su tu svojim zaslugama kao npr taj isti Kuzmanović koji je prodrmao i probudio Agrorazvoj iz temelja. Što se tiče apoteke vidim neko kaže „kako to direktor apoteke kad ta institucija ne postoji?“ – moj odgovor bi bio-od nečega se mora početi, dajte vremena. Ovde se niti daje vreme niti biraju reči, osuda je prvi izbor nekih sugrađana, i to je u najmanji ruku-ružno.

    Reply
  22. Valjevac

    Što se pametan stidi udaljenost milo. Nestručni nesposobni i sa kupljenim
    diplomama kite se direktorskim titulama,a nijedno niko u privatnoj firmi ne bi primio da radi, osim da čisti. Ove caruje KORUPCIJA KRIMINAL STARLETE LJUDI NIŽEG NIVOA SVESTI.

    Reply
  23. Mod

    Kakvi hvalospevi za ljude sa tankim rezimeom i debelom stranackom zaledjinom. Samo kamikaze bi podrzale stranacke direktore.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.