Odredjen pritvor do 30 dana policajki iz Valjeva

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Viseg suda u Beogradu donelo je odluku o određivanju pritvora policijskom službeniku Katarini Petrović iz Valjeva. Petrovićeva je uhapšena u ponedeljak pod sumnjom zloupotrebe službenog položaja.

Policajka iz Valjeva Katarina Petrović uhapšena je u ponedeljak zbog osnovane  sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Kako je preneo nedlejnik NIN , u rešenju od 3. juna opisuje se da je ona kopirala dokumenta koja se odnose na saobraćajnu nesreću od 6. marta 2023. u kojoj je, kako se precizira, učestvovalo lice N.P.

Zatim se dodaje da ga je preko društvene mreže Tviter dostavila opozicionoj narodnoj poslanici Mariniki Tepić, koja je to javno objavila 18. juna 2023.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu dana 5. jula donelo je odluku o odredjivanju pritvora do 30 dana počev od dana 3. jula.

U rešenju VJT , koje je na društvenoj mreži fejsbuk objavio branilac Petrovićeve , Branko Ivković, se navodi da se pritvor odredjuje jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljena boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo s obzirom da je Petrovićeva i dalje zaposlena kao policijski službenik u PU Valjevo.

„Ovim rešenjem pretpostavka nevinosti, kao jedno od osnovnih ustavnih i procesnih prava građana, bačeno pod noge od strane Višeg javnog tužilaštva i Višeg suda u Beogradu“, napisao je u objavi na fejsbuku branilac Petrovićeve , advokat Ivković koji je u izjavi za više medija naveo da ceo slučaj ne bi po zakonu smeo da bude  krivični već stvar disciplinskog postupka.

 

 

 

10 comments on “Odredjen pritvor do 30 dana policajki iz Valjeva

  1. Ivan Valjevski

    Uhapšena policajka je objavila ISTINU koju aktuelni režim krije od javnosti. Nju niko nije demantovao da je Nikola Petrović kum predsednika AV vozio pod uticajem droge i tom prilikom izazvao saobraćajni udes u kome je bilo povređenih lica. Sa AV Srbija nema dna.

    Reply
  2. Dragan

    ako je bio drogiran covek treba da se leci a ne da odgovara. ovo se radi samo da bi se napakostilo presedniku vucicu pa da ispadne kako svi nasi iz vrha kao kuluvija i nikola imaju veze s drogom. uskoro ce da optuze i momke na lokalu samo da bi nas ocrnili

    Reply
  3. 5.oktobar

    Ne valja demokratija, ne valjaju ljudska prava. Hteli ste ruski gulag, uzivajte.

    Reply
  4. Miki

    Moj komšija je policajac koji me ne voli i da li ja sada treba da brinem da li će on neku istinu objaviti o meni nekome koga se to ne tiče ali ga zanima iz radoznalosti. Policijska država na delu

    Reply
  5. Istina

    Hahaha, pa gde će im duša…
    Sve prolazi i sve se menja, osim zemlje i kamenja, a i to više nije sigurno.
    Ne poznajem dotičnu, ali je greh da leži u zatvoru, umesto da disciplinski odgovara u firmi, naravno ako ima dokaza da je nešto prekršila… Pa u zatvor ne idu ni mnogi veći kriminalci…
    Živi bili pa videli jednog dana kada se pokaže svetlost…

    Reply
  6. Шпанац

    И треба да одговара. Поверљиви подаци се шаљу преко курира или дипломатском поштом. Могла је да сачека па да г.Хилу јуче да артију за Маринику а не она оће да се дигитализује…

    Reply
  7. Dusan

    Ko god da jeeee i sta god da je, ne sme da vozi pod dejstvom alkohola i droge a kamoli da se udes ne prijavi i da se poziva jos na KUMA predsednik!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.