Film „Brazil“ Valjevca Zorana Đorđevića u glavnoj selekciji filmskog festivala u Los Anđelesu

Film „Brazil“ Valjevca Zorana Đorđevića uvršćen je u glavnu selekciju na prestižnom  filmskom festivalu u Los Anđelesu (USA) „Three Acts of goodness International Microfilm Festival“, pored autora iz Španije, Francuske, Velike Britanije, Danske, Italije, Kine, Japana, Indije, Rusije, Litvanije, Belorusije, Uzbekistana, Malezije, Tajvana, Južne Koreje i mnogih drugih zemalja.

„U 2020. godini populacija Brazila, najveće južnoameričke države,dostigla je broj od 212 miliona. Oko 46 miliona Brazilaca tvrdi da ima neki vid posebnih potreba, a od tog broja, 14 miliona su ljudi sa nekim oblikom fizičkog invaliditeta. Ovo je priča o njima“, navedeno je u sižeu filma „Brazil“ valjevskog reditelja Zorana Đorđevića, koji godinama živi i radi u Brazilu, a upravo brazilski slikar Markos Santos koji zbog bolesti otežano govori, ne koristi ruke, već slika levim stopalom, podelio je sa njim svoju životnu priču.

Film se može pogledati putem linka  https://youtu.be/N8qtVJHOdXg do 1. avgusta,  a kako otriva njegov autor, u planu je da na jesen bude prikazana dugometražna verzija ovog filma u Valjevu.

3 comments on “Film „Brazil“ Valjevca Zorana Đorđevića u glavnoj selekciji filmskog festivala u Los Anđelesu

  1. Монтажер

    Какав ваљевски редитељ.
    Тај Ваљева деценијама није видео, нити је о Ваљеву снимао.
    Бразилски фотограф.

    Reply
  2. Ista generacija , isti problemi I zelje...

    Bravo !!!
    Lepo je cuti nesto lepo o nasim uspesnim ljudima pa makar to bilo I u tako dalekoj zemlji kao sto je Brazil.
    Svako dobro Zorane I puno srece u buducem, radu sa zeljom da se jednog dana ipak vratis u rodno Valjevo .

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.