Uz novo ime – stаra vest: Biciklistički klub „Sputnjik-Met“ najbolji klub u zemlji

Da ponekad prave vrednosti ipak budu prepoznate, potvrdjuje i najnoviji primer najboljeg valjevskog biciklističkog kluba i firme MET DOO koja je stala uz 30-ak mladih sportista u vezi čega je doneta odluka da od pre nekoliko dana klub nastupa pod novim imenom: SPUTNJIK-MET!

A uz novo ime, pomalo kao stara zvuči vest da su Sputnjikovci najbolji u državi.

Naime, mladi biciklisti Sputnjik-META su ponovo zablistali i opet su u Valjevo doneli dvocifreni broj medalja sa dva državna prvenstva koja su proteklog vikenda održana u Erdeviku i Kraljevu.

Sa čak 11 vozila, 27 takmičara i još 30 navijača, BK Sputnjik je ostavio najjači utisak i zasluženo je po broju osvojenih medalja najbolji u Srbiji.

Vrhunski sportski rezultati ostvareni su u svim kategorijama u kojima su nastupili biciklisti Sputnjik-META, a dvostrukim trijumfima i titulama državnih prvaka u drumskom biciklizmu i u pojedinačnoj vožnji na hronometar okitili su se čak četiri mlada takmičara što je rezultat koji niko nije ostvario u Srbiji . Po dve zlatne medalje i titule državnih prvaka osvojili su mladja kadetkinja Mila Starčević, poletarac Filip Vukmir, poletarka Djurdja Nedeljković i početnik Vojin Popović.

U ekipnoj konkurenciji,od 15 takmičarskih kategorija, čak 4 titule su stigle u Valjevo i za BK Sputnjik-MET titule prvaka Srbije su osvojili timovi mladjih kadetkinja, poletaca, poletarki i početnika.

U kategoriji poletaraca, na pobedničkom postolju se našao i srebrni Lazar Angelovski i bronzani Sava Starčević, Marko Ćesarević je bio šesti, Aleksa Nedeljković deveti a Stefan Simović dvanaesti.

Kadet Igor Davidov je stigao treći na cilju drumskog prvenstva, a Nikolija Kulinčević se sjajnim vožnjama okitila sa dve vicesampionske titule.  Njenim stopama hrabro ide i njena rođena sestra Natalija koja je medju poletarkama dvostruki osvajač bronzanih odličja, a u ovom timskom poretku, BK Sputnjik-MET je treći u Srbiji.

Na pojedinačnom hronometru, iako najmladja, Jovana Jelić je borbenom vožnjom stigla do drugog stepenika na pobedničkom postolju, baš kao i mlađi poletarac Jovan Starčević u drumskoj vožnji, a u hronometarsloj trci bio je treći. Ženska kadetska ekipa BK Sputnjik – MET je druga u državi, a još jedan član porodice Starčević – Toma, je treći u trci početnika što je uz četvrto mesto Petra Damnjanovića donelo zlato u ekipnom plasmanu u ovoj kategoriji.

Mlađi kadet Djordje Pavić potvrdio je visoku klasu i za samo par metara mu je izmakla bronzana medalja pa se morao zadovoljiti četvrtim mestom kao i poletarac Aleksa Nedeljković na državnom prvenstvu u pojedinačnom hronometru.

Dobar nastup imala je petoplasirana  kadetkinja Natalija Vasiljević, Stefan Davidov i Lazar Jelić su bli šesti,a mladji kadet Dimitrije Jezdić je na oba prvenstva ostvario plasmane u sredini grupe.

Juniorske i kadetske ekipe BK Sputnjik-MET su pete u državi, ekipa mladjih poletaraca je četvrta,  a mladjih kadeta osma.

I tako, vrhunski rezultati, šampionski trijumfi i medalje sa državnih prvenstava se nižu uzlaznom linijom već sedam godina i za očekivati je da se rad i upornost mladih sportista nagrade još boljim rezultatima i većom podrškom najboljem Valjevskom biciklističkom klubu Sputnjik-MET u nastavku takmičarske sezone.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.