Potpisan ugovor o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece

Ministarka  za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić, potpisala je danas sa članom Gradskog veća grada Valjeva Markom Jevtićem ugovor o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci.

Država je izdvojila 400 miliona dinara za mere i aktivnosti lokalnih samouprava, koje za cilj imaju podršku porodicama i stvaranje bolje demografske slike u našoj zemlji.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo je 387.600,00 dinara, dok će Grad Valjevo učestvovati sa 258.400,00 dinara. Sredstva će se koristiti za projekat grada Valjeva koji će se realizovati u tri faze.

Prvi deo projekta odnosi se na edukaciju na temu planiranja porodice, zdravstvene zaštite trudnica, zdravstvenu zaštitu novorođenčeta i značaj prirodne ishrane – dojenja. Preventivni lekarski pregledi biće drugi deo projekta, gde će se obavljati ultrazvučni pregledi, kontrola krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, anamnestičko utvrđivanje potreba mladih žena za zdravstvenom zaštitom, kao i savetodavni rad u cilju podsticaja zdravog materinstva.

Treći deo projekta će se odnositi na organizovanje manifestacije pod nazivom „Zajedno ka zdravom roditeljstvu“ – program namenjen mladim ženama i budućim mamama, a sve u cilju usvajanja zdravih navika u vezi sa roditeljstvom.

Ugovore o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci potpisali su predstavnici 52 lokalne samouprave, među kojima je i Grad Valjevo.

 

2 comments on “Potpisan ugovor o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece

  1. Dragan

    odlican projekat. nesto slicno smo vec jednom organizovali pre nekoliko godina kad je bobina gorica odrzala niz korisnih predavanja zenama. sada treba to ponoviti

    Reply
  2. Јелена

    Pompezno se najavljuju vec poznati projekti koji nece ugledati svetlost dana. Igra štapa i šargarepe a u Srbiji svaka deseta porodica nema kupatilo.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.