Polovinom juna počinju radovi na dogradnji obdaništa Bambi

Radovi na rekonstrukciji stare Šeste škole uveliko traju.  Početak radova na dogradnji obdaništa Bambi , gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, najavio je za polovinu juna .

Po završetku radova na staroj Šestoj školi  Valjevo će dobiti dva nova vrtića. Gradonačelnik Gojković kaže da će u ta dva vrtića biti mesta za više od 500 mališana.

„U jednom objektu ćemo imati 10 novihh prostorija , a u drugom 12 , dakle ukupno 22 nove prostorije za boravak dece u PU Milica Nožžica. To je možda čak i više od 500 mesta jer to zavisi od uzrasnih kategorija i to ćemo videti koliko će biti grupa“, kaže gradonačelnik Gojković.

Pored rekonstrukcije stare Šeste škole po rečima gradonačelnika Gojkovića uu ovom mesec se očekuje i početak radova na dogradnji obdaništa Bambi.

„Kada su u pitanju radovi na trećem vrtiću , adaptaciji obdaništa Bambi , radovi treba da počnu izmedju 12 i 15. juna. U pitanju je projekat sa kojim smo prošli kod američke ambasade i tu ćemo dobiti još 11 novih prostorija . Ako saberemo sva mesta u sva tri vrtića to je preko 700 mesta . U ovom trenutku 561 dete čeka na obdanište“, rekao je Gojković.

Očekivanja su da radovi na staroj Šestoj školi budu završeni do jeseni, a kako navodi Gojković novim vrtićima biće konačno rešen nedostatak mesta u obdaništima.

„Decenijski problem i liste čekanja konačno ćemo rešiti. Biće tu i dosta papirologije i prijem objekata itd , ali i prijema novih radnika za šta postoje odredjeni propisi i pravilnici. Očekivanja su da svi radovi  na  staroj Šestoj školi budu završeni do jeseni ukoiko sve bude išlo predvidjenom dinamikom“, pojasnio je Gojković.

Nakon što je Dom Mihailo Stupar peuredjen u obdanište, poslednji objekat obdaništa u Valjevu, „Vidra“, izgradjen je 2012. godine. U medjuvremenu sama PU Milica Nožica adaptirala je neke manje prostorije u pokušaju da se omogući još prostora za prijem dece što se pokazalo kao nedovoljno jer veliki broj dece svake godine ostaje neupisan.

12 comments on “Polovinom juna počinju radovi na dogradnji obdaništa Bambi

  1. Dobre vesti

    Ovo nam je nasusna potreba. Dva vrtica u Brdjanima i ova nadogradnja je nesto sto ce pokriti potrebe roditelja, jer je tesko, posto pola dece ne moze da upadne u postojece kapacitete i koliko od septembra vec, imacemo bolju situaciju, a do kraja godine ce, verujem, biti resen problem na duze staze i to me kao coveka raduje.

    Reply
  2. Gagi

    Gojkovic ce biti najbolji gradonacelnik u istoriji Valjeva, kad pogledam sta se sve radi i sta je sve zapoceto. Za 2-3 godine kada to bude potpuno jasno svima ovaj grad ce izgledati potpuno drugacije.

    Reply
  3. Istina

    Za prijem radnika postoje propisi i pravilnici?! Koji? Vasi?! Primaju se samo radnici koji su se dokazali u stranci a imaju godinu radnog staza a zene sa 9 godina radnog staza sikanirate sve ove godine! Sram vas bilo!!!!!

    Reply
    1. Mod

      U ustanovi kriju konkurs kao zmija noge. Zna se odavno da i spremačica mora biti član, a o domaru da ne pričamo. On može dakeko da dogura.

      Reply
  4. Ivana

    I sta mi, otac koji radi, majka kojoj se zavrsilo porodiljsko i radi, nema ko da im cuva dete da radimo? Pogotovu sto oboje radimo prvu smenu, nemamo opciju za drugu, ko da nam cuva dete, s obzirom da nije upala u vrtic?! Da se snalazimo sa kojekakvim bolovanjima do jeseni, a na jesen da se ne otvori vrtic, koji ste rekli da od pocetka radova treba da bude gotov za 8 meseci A VI SE NADATE da ce biti gotov na jesen?
    Posto vec imate iskustva od proslih godina, zasto se niste potrudili da obdaništa u sestoj skoli BUDU SIGURNO GOTOVI na jesen?
    Valjevo je ionako bedan grad, plate ispod i ovako jadnog proseka, treba da dajemo otkaz jer ne mozemo dete da upisemo u vrtic?! 561 dete neupisano, a o privatnim vrticima koji su kao špajz da ne govorimo, gde ce na kraju biti dete preko deteta samo da bi se upisali. Ceo Peti puk kako mali vrtic ima, a u Brdjanima sada ce biti tri. U normalnim uslovima dete kao i u skolu ide negde gde je blizu kuce, a ne da ako nemas kola i nisi blizu moras celu platu na taksi da dajes.. Ma bez komentara, sramota, ali sramota. Jedino da se razvedem papiroloski, da bi sigurno upala druge nam nema!

    Reply
  5. Анонимни

    Naravno, da sam Sns bot ne bih imala problema, ali posto nismo stranacki opredeljeni debelo placamo!
    Av za našu decu=Valjevo za našu decu MISAONA IMENICA. Tuga me hvata u kom gradu dete mora da mi raste, u ovoj jadnoj sredini. Nije u Beogradu sjajno, ali U Beogradu nema ovakvih problema jer ima dovoljno privatnih vrtica. Tamo 1 vaspitacica na grupu od 10 do maksimalno 15 dece, a pitajte u privatnom vrticu u Valjevu koliko dece ima 1 vaspitacica i stavite prst na celo!

    Reply
  6. Dragan

    svaka cast. dotad ce valjda sve clanice koje su zainteresovane da se prekvalifikuju i postanu vaspitacice pa da ih zaposlimo

    Reply
  7. Neko

    Bravo Lazare, bravo. Svaka čast za ovako veliki poduhvat koji će rešiti problem roditelja sa neupisanom decom. A Vi koji uporno pravite problem bez problema treba da vas je sramota. Vaši komentari su jadni.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.