Narodna stranka : Podrška protestima “Valjevo protiv nasilja”

GO Narodne stranke u saopštenju za javnost navodi da aktivno učestvuje u protestima koji se održavaju u Valjevu . “Narodna stranka Valjevo poziva sve savesne i slobodoumne stanovnike našeg grada, da se pridruže protestima – „Valjevo protiv nasilja“ i pokažu da se ne boje, i da daju svoj doprinos u borbi dobra nad zlim, kako bi dobili normalno društvo i državu, u kojoj će obezbediti srećniju i bolju budućnost i sebi i svojim potomcima”, navodi se u saopštenju za javnost koje prenosimo u celosti:

“Narodna stranka Valjevo podržava i aktivno učestvuje u protestima – „Valjevo protiv nasilja“ – koji se od dana 15.06.2023. godine održavaju i u našem gradu.

Svesni odgovornosti koju nosi svaki pojedinac u borbi protiv zla koje se nadvilo nad Srbijom, samim tim i nad našim gradom, pozivamo na zajedništvo i  pružamo punu podršku zahtevima građanskih protesta u Valjevu.

U Srbiji već više od decenije ne postoji sloboda medija i sloboda govora, društveni, državni i građanski prostor je zatrovan mržnjom i nasilništvom, i to prvenstveno sa televizija koje imaju nacionalnu pokrivenost, a koje po zakonu spadaju u javno dobro.

Umesto političke odgovornosti, u našem društvu se već deceniju kao najveća vrednost uzdiže poslušnički i dodvornički odnos prema rukovodstvu države. I baš zbog takvog ambijenta i imamo  odgovor na velike i gnusne tragedije koje su se dogodile u Srbiji u maju ove godine, a koji se sveo na nesuvisle pokušaje vlasti da se izbegne politička odgovornost.

A kao reakcija na takav odgovor države, savesni građani i građanke iz svih gradova u Srbiji, pa tako i u našem Valjevu, podigli su svoj glas u želji i nadi da Srbija ne bude takva zemlja, ali su od strane nosilaca vlasti dobili najniže uvrede, laži i usklađenu harangu, ne birajući sredstva, samo iz razloga što javno iznose svoje mišljenje i žele dobro sebi i svojoj deci.

Izuzetno je poražavajuće i štetno po društvo, što takve  uvrede i laži plasiraju narodni poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini kao najbitnije institucije u zemlji, i njihovi podanici sa televizija sa nacionalnom frekvencijom. A to je još jedan dokaz potpunog i apokaliptičnog urušavanja svih institucija države Srbije.

Baš kao i u celoj Srbiji, građani i građanke Valjeva su se podigli protiv takve njihove nakaradne Srbije, uvereni u pobedu istine, pravde,  kulture, mira i slobode.

Narodna stranka Valjevo poziva sve savesne i slobodoumne stanovnike našeg grada, da se pridruže protestima – „Valjevo protiv nasilja“ i pokažu da se ne boje, i da daju svoj doprinos u borbi dobra nad zlim, kako bi dobili normalno društvo i državu, u kojoj će obezbediti srećniju i bolju budućnost i sebi i svojim potomcima.

GO Narodne stranke, Valjevo”

15 comments on “Narodna stranka : Podrška protestima “Valjevo protiv nasilja”

  1. Cao pooozzz

    Nije GO, vec GrO, to je elementarno poznavanje politike, stranacke infrastrukture i svega oko toga. Verovatno bi se to znalo da je saopstenje u Valjevu pisano, valjda to ovde kapiraju da su GrO – Gradski odbor, a ne GO – Glavni odbor.

    Reply
    1. Miloš Milivojević

      Vi pričate o pismenosti!!! Vi, koji u celoj stranci imate pet pismenih ljudi, ako tu ubrojimo i one sa kupljenim diplomama. Ostali su Rističevići, Kebare, Staše i slični. Naša saopštenja pišemo sami, dok vi sva uputstva dobijate iz Beograda. Vaš gradonačelnik ne sme u WC da ode dok ne pita Glišiča, Malovića ili Sekulu!!! Smešno je, a i žalosno kada odrasli veruju u bajke SNS-lopova i kriminalaca i ne vide ono što im je pred nosom.

      Reply
      1. Cao pooozzz

        Profesore, cemu nervoza? Vinjak izaziva kontra paljenje? Recite jeste GO ili GrO?

        Reply
        1. Miloš Milivojević

          Vi ste i bez vinjaka očigledno na kasnom paljenju! Ili ste možda na nečem jačem? Imam i ja jedno pitanje za Vas: ‘Jeste li vi osoba sa identitetom i integritetom ili ste -Cao poozz?“ Sramota, bedno i jadno!

          Reply
          1. Cao pooozzz

            Profesore, da li ste vi GO ili GrO? Zasto bezite pitanjem od odgovora pred javnosti ovog grada? Pretendujete za pozicije, namecete se narodu, a ovde me etiketirate i slicno, a da pritom pojma nemate da li sam ja clan neke stranke ili koga podrzavam? Odmah me proglasavate naprednjakom, vredjate me i pokazujete lose osobine? Jel to prilici Vama, koji se prikazujete narodu da ste bolji od drugih? Cime to u delu pokazujete? Odgovorite pred narodom, posto ste toliko oismeni, da li ste vi GO ili GrO stranke u Valjevu?

    2. Miloš Milivojević

      Odgovoriću Vam, naravno. Saopštenje je napisao član našeg gradskog odbora, inače dobitnik Ninove nagrade za najbolji roman 2020. godine. Čovek je preskočio slovo u kucanju ili ga je jednostavno ovlaš dodirnuo, pa se nije otkucalo. Dokaz za to Vam je bar pedeset naših prethodnih saopštenja, gde stoji jasno i svuda GrO. Pogledajte, pa se uverite. Toliko o nepismenosti. Što se tiče uvreda, ja Vam ih nisam uputio, upotrebio sam najblaže i najprimerenije reči Vašoj nevaspitanoj, drskoj i bezobraznoj aluziji.

      Reply
  2. Već viđeno

    Gospodo, olako koristite reč ZLO a da pritom, vrlo svesno, ali nesavesno, komotno ZLO(upotrebljavate) tragedije u Beogradu i Mladenovcu. Možda bi vaš protest bio razumljiv i opravdan ukoliko bi to bila okupljanja protiv nasilja nad kosovskim Srbima. Ovako, baš i nije jasno šta i koga nudite na protestima na kojima smo MI pametni, hrabri, dostojanstveni , dok su ONI ružni, prljavi i zli. Vaša „borba dobra nad zlim“ nema program ni plan. Zbog čega bi bilo ko pomislio da ste vi to željeno DOBRO? Zasad se samo vidi da zalivate klicu građanskog rata, radi povratka na vlast bez ijedne naznake vaše politike prema Kosmetu, ekonomiji, društvu…osim da vam treba nacionalna frekvencija za medije iz Luksemburga i ostale trice i kučine iz predmeta „Obojena revolucija po drugi put među Srbima“.

    Reply
    1. Miloš Milivojević

      Nasilje ne podrazumeva samo fizičko nasilje i upotrebu sile. ovo je borba protiv opšteg nasilja u društvu i obuhvata i i stav prema nasilju na Kosovu i Metohiji, nasilju nad slobodom i istinom, nasilju nad medijima, nasilju nad moralom, nad pravom i pravdom, ali vi to ne vidite ili nećete da vidite!!!

      Reply
  3. Violeta

    Mogu samo da pozivaju, i nista više. Zna se kome narod veruje i koga podržava.

    Reply
  4. Dragan

    samo vi setajte. poceli smo da vas hapsimo. eno nocas su uhapseni oni zelenovicevi. nek se pripreme ostali. pa da vidite sta znaci kad se vlast naljuti

    Reply
  5. dobri komsija

    da li ce setalicu valjevo protiv nasilja ponovo nositi covek koji je maltretirao svoje clanove udruzenja?

    Reply
  6. Milan

    pustite vi ovu Beogradsku pricu. gledajte sta mozete da uradite za ovaj grad. ovde ima mnogo peoblema koje treba rasvetliti…
    promene su jedino moguce ako svako izrazi nezadovoljstvo na nivou svoje opstine. svi samo pricaju ali prijava nadleznima nigde nema

    Reply
  7. Стева

    Pitanje za Miloša Milivojevića: Znači, pisac saopštenja je Svetislav Basara, koji je 2020. godine nagrađen NIN-ovom nagradom za roman „Kontraendorfin“? Sve i da je ovo tačno, a sigurno nije, kako Svetislav Basara može biti član Gradskog odbora Valjevo, osim ako se nije preselio u naš grad? Proverite vi to još jednom i pažljivije istupajte u javnosti.
    Drugo pitanje je zašto ste toliko agresivni u komunikaciji na internetu? Mislim da je to odlika političara-amatera i da nanosi više štete, nego koristi.
    I na kraju konstatacija, nisam bot, samo sam građanin ovog grada koji više nema tolerancije ni strpljenja za amaterizam u valjevskoj opozicionoj politici. Primer ste vi, advokat i još neki nesnađeni likovi. Ovo je veoma važno vreme i dopustite nekim sposobnijim ljudima, ako ništa, bar mlađima da vode politiku u Valjevu!

    Reply
    1. Vladan

      Malo se bolje informišite u vezi sa Ninovom nagradom 2020.
      Ja sad pažljivo pročitah sve poruke i nigde nisam video da je profesor Milivojević bio agresivan. Samo je na adekvatan način odgovorio osobi koja je bezuspešno pokušavala da provocira.
      Za razliku od Vas, većini nezadovoljnog naroda su se upravo političari ogadili, i traže nove, sposobne i poštene ljude…a to profesor svakako jeste, raspitajte se malo, nije teško.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.