Dveri:Vremenske nepogode udružene sa nebrigom vlasti

GO Dveri izdao je saopštenje za javnost u kom se osvrće na vremenske nepogode koje su zahvatile i Valjevo . U saopštenju, koje prenosimo u celosti, navode da vlast nije uradila ništa da zaštiti gradjane:

 „Poslednje vremenske nepogode koje su zahvatile Srbiju, a samim tim i Valjevo pokazuju koliko ova vlast kako na republičkom nivou tako i na lokalnom ne radi ama baš ništa i koliko je nesposobna da zaštiti ovaj narod.

Članovi Gr Odbora Dveri Valjevo posetili su neka od poplavljenih mesta i uverili se da su meštani prepušteni sami sebi.Prošlo je devet godina od poplava maja 2014 godine, a da baš ništa nije urađeno. Prethodnih dana veliki broj stanovnika Valjevske opštine je živeo u velikom strahu. Bujične vode kao i manji potoci su izazvali velike probleme. Mnogo seoskih puteva je uništeno i razvaljeno, mnogo njiva je pod vodom kao i useva pšenice,kukuruza,lucerke. Poljoprivrednicima nije jasno zašto se ama baš ništa preventivno ne radi na sprečavanju i prevenciji od poplava i izlivanja vode.

Velike štete su pretrpela domaćinstva u selima Divci , Tabanović ,Klašnjić Beloševac,Sitarice, kao i ujoš mnogo sela. Kako poljoprivrednici navode svake godine dobijaju rešenja za naknadu odvodnjavanja koju redovno plaćaju a ne vide da se bar mali deo toga uloži u prevenciju i zaštitu.

I na kraju svi su saglasni u pitanju za JVP Srbijavode i Gradsku vlast u Valjevu koliko je novca pripalo gradu Valjevu za potrebe odvodnjava i prevenciju kao i gde i šta je to tačno urađeno za ovih devet godina od prethodnih poplava? Svima mora biti jasno da će doći dan kada će morati položiti račune i reći narodu šta su uradili sa njihovim novcem.

GO Dveri“

3 comments on “Dveri:Vremenske nepogode udružene sa nebrigom vlasti

  1. Istina

    Каква је разлика између вас и ПОКСА? шта је исто знам, а то је да радите за Вучића чим не подржавате протесте…
    Па нема знања, нема ко да уради. Ми 12 година тонемо у муљ. Па ови ни тоалете не могу да пусте у употребу на Пећини него посетиоци иду по шуми…
    Не знају да покосе, почисте, оперу…, и ви само немојте подржатавати протесте него пишите оно што зна свака птица на грани.
    Ови морају да оду да би народ почео да живи!
    Омладино пакујте кофере…

    Reply
  2. Felipe014

    „Jeftino“ saopštenje prepisano po diktatu BG, na isti način kako to radi i SNS. Trebalo je proveriti u Opštini , šta je po tom pitanju bilo predvidjeno budžetom i da li se radi na tome, proveriti zadnjih nekoliko godina. Takođe trebalo je proveriti i republičke projekte koji su u toku, koji su realizovani i koji su planirani.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.