Mladi golman na pripremama reprezentacije

Prethodnih dana pisali smo o uspesima generacija rođenih 2009. i 2011. godine, a sada skrećemo pažnju na Andreja Stojilkovića, mladog golmana „vidrica“, koji je rođen 2007. godine.

Andrej je drugi put pozvan na pripreme vaterpolo reprezentacije Srbije koje će, za momke rođene 2006. godine i mlađe, biti održane od 8. juna do 8. jula, u Beogradu, na Banjici.

Ovaj mladić je u vaterpolo vode zagazio sa svojih sedam godina, i to tako što je posle svega nekoliko treninga u plivačkom klubu, trener procenio da bi trebalo da se oproba u ovom sportu.

Sa Andrejem je u generaciji bilo mnogo dečaka koji su krenuli u Petnicu, ali su vremenom skoro svi iz tog društva odustali.

To i nije toliko čudno kada se uzme u obzir da su treninzi bili svakodnevna obaveza, koja je zahtevala žrtvu kako od dece, tako i od roditelja koji su ih dovozili i vraćali sa bazena.

Mladi Stoilković je u početku bio bolešljiv, ali po savetima trenera i ljudi iz kluba, majka Aleksandra i otac Slavko Stojilković, vlasnici jedne od najpoznatijih valjevskih firmi „Urban technics“, bili su istrajni u želji da Andrej nastavi sa treninzima, pa je vremenom zdravstveno stanje bivalo sve bolje.

Kada je Andrej bio na prelazu između obrazovanja kod učiteljice i nastavnika, usledila je kriza i želja da odustane, ali je majka uspela da ga ubedi da promeni odluku.

Stojilkovići su „Valisu“ podarili i mlađeg sina Ognjena, koji je dve godine mlađi od Andreja, i takođe se pronašao među stativama i pod crvenom kapicom, a da i on poseduje veliki talenat potvrdio je turnir u Bečeju, na kojem je pre dve godine proglašen za najboljeg.

Inače, iz ove generacije (2009. godište) na spisku reprezentacije se nalaze četvorica Valisovaca.

Što se tiče Andreja, on je prvi put na kampu selekcije Srbije bio 2021. godine.

Tada su treninzi trajali dva puta po četiri sata dnevno u bazenu, pa su ove pripreme bile pravi ispit zrelosti za njega.

Potvrda dobrog rada stigla je veoma brzo, pošto su Valjevci ubrzo osvojili međunarodni turnir, na kojem su se plasirali ispred  Partizana.

„Valis“ je ponosan na svoje mlade golmane i svi u klubu očekuju da braća Stojilković u budućnosti postanu i uzdanice prvog tima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.