Predsednik Srbije najavio povećanje plata, izdvajanja za decu do 16 godina…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sinošnjem obraćanju gradjanima rekao da  je doneta odluka da se za svako rođeno dete do 16 godine izdvoji po 10.000 dinara.

„Sada smo doneli odluku da damo po 10.000 dinara za svako dete, tek rođeno, do 16. godine. To dajemo majkama, one taj novac primaju na račun. U zavisnosti od broja dece, a novac dobiti će dobiti i samohrani otac ili staratelj odnosno onaj ko se  brine o deci“ rekao je predsednik.

Prijavljivanje će početi 20. avgusta. Za 1.190.000 dece biće  izdvojeno oko 100 miliona evra. Pored pomenutih izdvajanja za decu predsednik Srbije je najavio i :

-Od 1. septembra povećanje plata u prosveti od 5,5 odsto, od 1. decembra još 10 odsto.

-Povećanje penzija od 1. oktobra od 5,5 odsto, a od 1. januara 14,5 odsto – kumultavno gotovo 21 odsto.

-Medicinske sestre i medicinski tehničari će od 1. septembra dobiti 5,5 odsto povećanje plata i dodatnih 10 odsto u decembru ili januaru.

-Nadamo se da ćemo imati snage za povećanje od oko 11 odsto za lekare, vojsku i sve ostale u javnom sektoru.

-Hleb će biti još jeftiniji, spustićemo cenu sa 57 na 54 dinara. Biće jeftiniji već od petka za tri dinara.

-Razgovaraćemo sa MMF-om da se odloži povećanje cena struje.

-Doneli smo odluku da damo po 10.000 dinara za svako tek rođeno dete – od jednog dana starosti do 16 godina. Prijavljivanje je od 20. avgusta do 15. septembra, a isplata oko 25. septembra.

-Biće podeljeno još 100.000 vaučera od po 5.000 dinara za odmor i putovanja u Srbiji. Bićemo spremni za još 100.000.

 

 

 

8 comments on “Predsednik Srbije najavio povećanje plata, izdvajanja za decu do 16 godina…

  1. Slava Bogu

    Deca su najbitnija i sve treba da bude podredjeno njima, ali ne na nacin da se razmaze, vec da se odgaje u dobre ljude, verne ljude, ljude koji ce uz veru u Gospoda Boga, postati veliki ljudi. Veronauku u skole na velika vrata, nekada se ucio „Casoslov“, deca su citala psaltire u skoli, to su generacije koje su izgradile drzavu, jer je sa njima bilo lako raditi. Ne izbacujmo Boga iz skole tako sto mnogi, nazalost, da bi nekome napunili fond casova forsiraju decu na gradjansko preko razrednih i ostalih, nego vratimo Boga medju decu na velika vrata. Deca da se i kod kuce tome uce, roditelji da ih vode na liturgije. Vidim da ih ima sve vise, raduje me to, ali treba nam svaki covek, treba nas sto vise u molitvi, da se zajedno molimo za ovaj narod, za Srbiju, za buducnost narastajima, za opstanak u ovim ludim vremenima. Da iskreno se molimo jedni za druge i da nas iskreno veseli pobeda komsije, nasi bi timovi igrali finala evropskih prvenstava, a ne spanci, italijani ili englezi. Dzaba bi bile njihove pare za nase igrace, da se svi jedni za druge molimo. Pare, svaka cast, podrzavam sve ovo sto je doneseno, gledao sam, povecanja plate prosvetarima, lekarima i medicinskim sestrama, penzionerima ce se povecati penzije i svaki to covek koji se napredku raduje mora podrzati takve odluke i dobro je da je drzava u mogucnosti da to donosi, uprkos stanju u svetu, krizama i svemu kroz sta planeta prolazi, ali jedini recept za opstanak sigurniji i uspeh je da se pouzdamo u Boga i Bogu posvetimo. Ljubav ka Isusu Hristu, sinu Bozijem ce nas pomoci, usmeriti, cuvace nas, sami sebe cemo cuvati tom ljubavlju. Ako svaki od danas sebe malo popravi na putu spasenja, svaki ce vec jednog coveka spasiti, a malo li je? Zamislite da cela drzava se okuplja oko vere, molitvi, oko posvecenosti Bozijim pravilima, koja nas samo boljim mogu napraviti? Izmislili smo svoje neke ideologije, kao bice nam one bolje, njih cemo se pridrzavati, pa zar se necega moze neko pridrzavati, ako se pre toga ne pridrzava Bozijih pravila? Kako cemo biti lojalni bilo cemu sto smo kao sistem mi sebi odredili, ako Bogu nismo lojalni? Zapitajmo se malo, uozbiljimo se i dajmo svoj doprinos na jacanju nacije, a jacanje nacije je jedino moguce uz jacanje vere u Gospoda Boga. Slava Bogu!

    Reply
  2. Dragan

    opozicija kaze da nista nismo preduzeli za decu a mi dajemo po 10 hiljada za svako dete. pa gde to ima? plus gradjani mogu da ustede na hlebu i za razliku u ceni kupe nesto deci

    Reply
    1. Zare

      tako je,a na ovu inflaciju da bi narod normalno živeo i funkcionisao za najosnovnije delatnosti i poslove plata minimum mora da bude između 90000 i 100000 dinara!!!

      Reply
  3. Milica

    Šta je sa decom rođenom u drugoj polovini 2006-e i prvoj polovini 2007-e.. Jel to nisu deca Srbije!! DISKRIMINACIJA!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.