Ministar Martinović u poseti Valjevu-11 miliona za igrališta u vrtićima

Ministar za državnu  upravu i lokalnu samoupravu dr Aleksandar Martinović posetio je Valjevo i obišao obdanište Zvončić u kom će  biti uradjeno dečije igralište. Za izgradnju dečijih igrališta u valjevskim obdaništima ministarstvo je opredelilo 11 miliona dinara.

„Valjevo ima puno nadležnosti sa nivoa Republike i imamo obavezu da Gradsku upravu modernizujemo i kreiramo po meri gradjana zato nam je veoma važna saradnja sa ovim ministarstvom i mogu da kažem da je ta saradnja na jednom veoma visokom nivou. Što se tiče projekata koje realizujemo najpre zahvalnost za projekat rekonstrukcije dečijih igrališta  u vrtićima PU „Milica Nožica“. Kao što znate mi smo do sada uradili 26 novih parkića i igrališta za decu u gotovo svim MZ u gradu ,ali i na selu.Zadovoljni smo što će valjevska deca imati moderna i opremljena dečija igrališta“, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da obavesti gradjane Valjeva da je u toku implementacija jedinstvenog upravnog mesta što se realizuje uz podršku ministarstva . „Činimo zaista puno u modrnizaciji Gradske uprave što će doprineti tome da se svi administrativni poslovi obavljaju na jednom mestu. Takodje zahvalnost ministartsvu i na podršci u uvojdjenju elektronskog sistema glasanja u Skupštini grada. Pojavili su se tehnički problemi u funkcionisanju te opreme i ukoliko u narednom periodu sistem ne bude profunkcionisao raskinućemo ugovor sa dobavljačem“, rekao je Gojković.

Poseti vrtića Zvončić prethodio je sastanak gradonačelnika sa ministrom Martinovićem u Gradskoj upravi na kom je ministar informisan i o potrebama grada Valjeva , problemima, ali i projektima koje je grad Valjevo pripremio.

„Gradonačelnik me je upoznao sa svim projektima koje grad Valjevo radi zajedno sa Republikom u poslednjim godinama . Kao što znate od 2020. godine , država Srbija je pre svega zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi RS uložila značajne napore da u Valjevo dovedemo dva velika investitora što je ovom gradu nedostajalo i nastavićemo da pomažemo Valjevu. Konkretno kada je u pitanju ovo ministarstvo izdvojili smo 11 miliona dinara, grad Valjevo će izdvojiti još 12 za rekonstrukciju igrališta u PU „Milica Nožica“ i mislim da će ovo značiti mnogo za decu u obdaništima. Ustanova je počela sa radom 1964 i u medjuvremenu neke značajnije  adaptacije igrališta nije bilo. Rekonstruisaćemo šest igrališta. To je doprinos ministarstva politici koja se vodi na nivou države da imamo što više dece i da deca imaju što bolje uslove i u obdaništima , ali i u školama i na fakultetima. Svi naši veliki projekti,putevi, izgradnja bolnica, opremanje vojske , ulaganje u poljoprivredu neće imati mnogo smisla ako nema ko da nas nasledi i ako ne budemo u Srbiji imali više dece“, rekao je ministar Martinović.

Ministar Martinović je najavio dalju saradnju izmedju grada i ministarstva. Kako je rekao, grad je zatražio asistenciju u obnovi lokalne infrastrukture i energetske sanacije objekata . „ Uskoro će uslediti potpisivanje ugovora u Vladi Srbije za projekte koji su od značaja za gradjane. Na Valjevu je da dobro pripremi projekte jer su standardi vrlo visoki . Za sada smo za Valjevo izdvojili 11 miliona dinara i u ministartvu će grad Valjevo i u buduće imati pouzdanog partnera ,ali bićemo uključeni i u saradnju sa drugim ministarstvima kako bi Valjevo imalo koristi od toga“, rekao je Martinović.

10 comments on “Ministar Martinović u poseti Valjevu-11 miliona za igrališta u vrtićima

  1. Realno gledano

    Uz ova dva nova vrtica sto se rade i treci sto se nadogradjuje ovo su sjajne vesti i svaki iole mentalno zdrav covek koji voli grad u kome zivi ce da se obraduje.

    Reply
  2. Vesna

    Od mene sve pohvale! Željno sam čekala da se reši problem vrtića i da se postojeći srede i da se novi naprave i kao majka dvoje dece raduju me ove vesti mnogo!

    Reply
  3. Istina

    Da li će se ofarbati ograde dvorišta vrtića?
    Kada će se popraviti rruinirane fasade po centru grada, ili vlasnici stanova čekaju Tita da im popravi? To je za sad najveće ruglo pored nečistoće.
    Kada će biti dostupan WC na pećini za decu i sve posetioce parka koji se tamo rekreiraju?
    Zašto ministar ne nosi kravatu u Valjevu?

    Reply
  4. Шпанац

    Да се провери овај директор ПУ, он не иде у корак са министром и градоначелником. Случајно или не али баш у овом тренутку превирања… слика 1 све говори

    Reply
  5. Dragan

    mi smo na vlasti samo 11 godina i treba nam jos malo da se uhodamo pa ce te videti kako nicu vrtici i skole i bolnice i putevi

    Reply
  6. Boža

    A da li je ministar ili gradonačelnik pomenuo da ministarstvo nije htelo da učestvuje u rešavanjuproblema nedostatka vrtića u Valjevu!? i zašto nije? Da li je neko pitao roditelje neupisane dece kako se snalaze? Pa naravno da nije. I sad nam zamazuju oči klackalicama i ljuljaškama, pa nismo baš svi pali sa vrteške!

    Reply
  7. Lole

    posto nista nije zavrseno od projekata i ne zna se kad ce, a kamoli poceti novi koji takodje kasne… da vam obecamo i vrtic pa kad bude😄

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.