Međunarodni dečji fudbalski turnir “ Trofej Proka „

Valjevo će 1. i 2. jula biti domaćin prvog Međunarodnog dečjeg fudbalskog turnira „Trofej Proka“ u znak sećanja na valjevskog trenera Zorana Prokića. Tokom dva takmičarska dana svoje sportsko umeće na stadionu Park Pećina pokazaće predstavnici škola i akademija fudbala iz Srbije i regiona, od 2012. do 2015. godišta.

Ova manifestacija je jedinstvena u ovom kraju, na radost dece, da bi se sticala nova poznanstva, deca družila i ujedno takmičila. „Učestvovaće Crvena zvezda, Partizan i ekipe iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, rekao je organizator turnira,“ Milan Čabrić.

Promoteri ovog događaja su proslavljeni srpski fudbalski treneri Dušan Savić, Milovan Rajevac i Dragoljub Bekvalac. „Jedino je sport prava stvar, gde možemo da usmerimo decu i gde mogu da osete radost igre i življenja“, poruka je Milovana Rajevca.

„Naša obaveza, kao sportskih radnika i roditelja je da kod dece razvijamo ljubav, empatiju i da ih povučemo sa ulice. Mislim da je ovo pravi put, držati se sporta, obrazovanja. Ovakvi turniri omogućavaju da se deca vraćaju na pravi put,“ istakao je Dragoljub Bekvalac.

Organizaciju prvog dečjeg fudbalskog festivala u čast trenera Zorana Prokića Proke podržali su i Grad Valjevo i Ustanova za fizičku kulturu „Valis“. Zainteresovane ekipe mogu se prijaviti putem društvenih mreža ili kontakt telefona, a timovi iz Valjeva ne plaćaju kotizaciju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.