Memorijalni skup Pukovnik Milenko Pavlović

Aeroklub Valjevo organizuje Memorijalni skup pukovnik Milenko Pavlović. Skup će se održati u nedelju 14 maja 2023. na sportskom aerodromu Divci.

Letenje će se odvijati u zavisnosti od meteo situacije od 9. časova pa do 18. časova (do zalaska sunca). Prostor u kome se održava takmičenje je sledeći: sela Divci – Gornje Crniljevo – Osečina – selo Lelić – Divci.

Program takmičenja:
Dolazak takmičara do 10. časova
Prijavljivanje takmičara i pregled dokumentacije do 11. časova.
Svečano otvaranje u 11. časova.
Od 11:30 do 12. časova priprema, brifing za aero fotoreli, takmičenje.
U 12. časova izvršenje takmičarske maršrute u trajanju do 60 min.

Ove godine učešće u memorijalnom skupu pored aeroklubova uzima i vojska Srbije i helikopterska jedinica mupa Srbije kao i dve privatne vazduholovne škole.

Članovi AK Valjevo su na predlog Predraga Miloševića doneli odluku da ove godine, a i narednih, takmičenje za ovaj memorijalni skup napravimo malo drugačije od uobičajenog.
Ideja je da, posade na ruti slikaju sve ono što misle da je interesantno i lepo i te fotografije koje oni predaju žiriju da budu ocenjivane i nagrađivane. Smatramo da će ova novina biti izazov za pilote i napraviti takmičenje interesantnijim i privlačnijim za učesnike.
Naoružajte se dobrim fotoaparatima i nek vaše oštro oko izabere najlepši detalj za slikanje, a sve u čast i slavu Pukovnika Milenka Pavlovića i svih onih koji su dali život za našu zemlju.

Želja nam je da publici približimo lepote vazduhoplovstva i da bar na kratko posmatraju naš kraj očima pilota.
Svrha memorijala je očuvanje istorije i tradicije Srpske avijacije, pokretanje motivacije kod mladih kao i prikaz prirodnih i turističkih mogućnosti Valjevskog kraja.
Po završetku maršrute i povratka učesnika na aerodrom, svečano proglašenje pobednika . 

Ukoliko vremenski uslovi ne budu naklonjeni tog datuma skup će se pomeriti za narednu nedelju, o tome će te biti naknadno obavešteni.

Aero klub Valjevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.